Niğde Evlerinde ki İçin Yeşil Alanlar Artık Ayrı Su Hattı

Son Güncelleme:

Niğde Belediyesi, Niğde Evleri mevkiinde bulunan yeşil alanların sulama sorununu Yeni Niğde Evleri sakinlerinin isteği doğrultusunda çözüme kavuşturdu.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Yeni Niğde Evlerinin yeşil alanlarının içme suyu şebekesinden sağlanan su ile sulandığına dikkat çekerek, bu durumun yaz aylarında içme suyu sıkıntısına sebep olduğunu belirtti. Niğde evlerinde ikamet eden vatandaşların istekleri doğrultusunda sulama sorununu çözdüklerini aktaran Başkan Akdoğan, "Yeni Niğde Evlerinin yeşil alanlarına içme suyu şebekesinden su ayırmak zorunda kalıyorduk. Niğde Evlerindeki dairelerin kullandığı suyun 3 katını yeşil alanlara harcanıyordu. Bunun önüne geçmek için geçmiş dönemlerde arsenikten dolayı atıl hale gelmiş su kuyusunu buradaki bloklarımızın yeşil alanlarına şebeke ile çekerek kullanıma sunduk" dedi.


İçme suyunun belediyeye olan maliyetine değinen Başkan Akdoğan, metre küpünün 2 liradan halka satılan içme suyunun ücretsiz olarak bağ, bahçe, çayır, çimen sulamada kullanılmaması gerektiğini kaydetti. Belediye olarak bir çifte standardın önüne geçtiklerini vurgulayan Akdoğan, "Daha önce günün bu saatlerinde Niğde Evlerinde ki su deposu boş olurken şu anda yapılan çalışmalar sonucu su depomuz dolu bir vaziyette. Şehrin içme suyuyla sulanan park ve bahçelerin her bölgede olduğu gibi bu gölgede de yasaklandı" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler