PAÜ'de Felçli Hastalara Bilgisayar Oyunlu Tedavi
PAÜ Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Merkezi'nde, felçli hastaların tedavisinde, sanal gerçeklik diye adlandırılan bilgisayar oyunları kullanılmaya başlandı.
Pamukkale Üniversitesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Merkezi'nde, felçli hastaların tedavisinde, "sanal gerçeklik" diye adlandırılan bilgisayar oyunlarının kullanımına başlandığı bildirildi.
PAÜ Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Füsun Ardıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, rehabilitasyon sürecinde, bilgisayar oyunlarının, hastaların kas güçlerini, dengelerini ve algılarını tekrar kazanmalarına katkıda bulunmasını beklediklerini söyledi.
Bilgisayar oyunlarının, hastaların motivasyonlarını artırdığını kaydeden Ardıç, harekete duyarlı bilgisayar konsolu ile yürüme ve denge bozukluğu olan felçli hastaların tedavisine yeni bir boyut kazandırıldığını ifade etti.
Bu cihazın kumanda kullanmadan kamera ve hareket sensörü ile insan hareketlerini algılayarak, bilgisayar ortamına taşıyabildiğini belirten Ardıç,
"Hastalar oyuncuları canlandırıp hareket ederken algıları, refleksleri ve psikolojileri de çok olumlu etkileniyor. Felç geçirmiş hastaların el, kol ve bacaklarını yeniden güçlendirebilmelerine olanak sağlayan oyunlar ile hastalar eğlenceli bir şekilde egzersiz yaparak çeşitli macera oyunları ve spor hareketleriyle rehabilite ediliyor" diye konuştu.
Muhabir: Fatma Karakış/ Binnaz Ersoy
Yayıncı: Bahri Okumuş - DENİZLİ