Polise Silahlı Saldırı Hazırlığı
İstanbul Terör Suçlarıyla Mücadele Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği operasyonlarda 4 kişi gözaltına alındı.
İstanbul Terör Suçlarıyla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği operasyonlarda 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin polise yönelik silahlı saldırı hazırlığında oldukları belirtiliyor.
Edinilen bilgiye göre İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü Bölücü Örgüt elebaşısının yakalanmasının yıldönümü olan 15 şubat'ta polise eylem hazırlığı yapılacağı bilgisini aldı.
Yapılan takiplerde zanlıların ilişkilerini belirleyen Terörle Mücadele ekipleri 2 gece önce Fatih ve Sultangazi'deki adreslere baskın düzenledi. Operasyona 4 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda da 4 tabanca ele geçirildi.
PKK'DAN 15 ŞUBAT HAZIRLIĞI İDDİASI
PKK'nın sokak eylemcilerini silahlandırdığı, Öcalan'ın yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin yıldönümü olan 15 Şubat'ta provokasyon peşinde olduğu iddia edildi
Diyarbakır'da terör örgütü yandaşları tarafından bir bankanın ATM cihazına bırakılan el yapımı bomba, bir ailenin geçişi sırasında patladı. Patlamada annesinin kucağındaki küçük bir çocuk yaralandı. Olay yerine gelen güvenlik görevlileri, bir çocuğun yaralı olduğunu belirterek, olay yerine ambulans istedi. Aile, kendi imkânlarıyla hastaneye gideceklerini belirterek olay yerinden ayrıldı. Polis çevredeki güvenlik kameralarını inceleyerek örgüt sempatizanlarını tespit etmeye çalışıyor.