Potada Tarihi Finale Doğru

Son Güncelleme:

Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Liginde namağlup Sekizli Finale giden Fenerbahçe, bu performansını sürdürerek yenilgisiz finale çıktı.

Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'ndeki Sekizli Final öncesinde organizasyonun en iddialı ekibi olarak dikkati çeken Fenerbahçe, finale yükselerek beklentileri boşa çıkarmadı.


Rusya'nın Ekaterinburg kentinde düzenlenen organizasyona yenilgisiz giden sarı-lacivertliler, ortaya koyduğu bu performansı Sekizli Final'de de sürdürdü.


Finallere gelene kadar Avrupa Ligi'nde oldukça başarılı bir performansa imza atan Fenerbahçe, 1. turdaki grupta 12 maçı ve play-off turundaki 2 karşılaşmayı kazandı. Sekizli Final'de oynadığı 4 maçı da kayıpsız geçen sarı-lacivertliler, bu sezon Avrupa Ligi'nde çıktığı 18 maçı da kazanarak finale çıktı.


Grupta Nadezhda (Rusya), Wisla Can-Pack (Polonya), Uniqa Euroleasing (Macaristan), Rivas Ecopolis (İspanya), Basket Lattes (Fransa) ve Imos (Çek Cumhuriyeti) ile karşı karşıya gelen sarı-lacivertliler, iç saha ve deplasmandaki toplam 12 maçta da rakiplerine şans tanımadılar. Play-off turunda Polonya ekibi Polkowice karşısında iki maçı da kazanan Fenerbahçe, yenilgisiz olarak finallere yükseldi.


Sekizli Final'de Galatasaray Odeabank, Kayseri KASKİ ve Rusya'nın Sparta&K Moskova takımı ile A Grubu'nda yer alan sarı-lacivertliler, ilk maçta Kayseri KASKİ'yi 64-58'lik skorla geçti. İkinci maçta Galatasaray Odeabank'ı 68-66 yenen Fenerbahçe, grubun son maçında Sparta&K Moskova'yı 58-57 ile geçti ve lider olarak yarı finale yükseldi.


Yarı finalde B Grubu'nu ikinci tamamlayan Fransa'nın Tango Bourges takımıyla karşılaşan sarı-lacivertli ekip, bu maçı da 59-50 kazanarak, adını finale yazdırdı.


Fenerbahçe'nin yaptığı 18 maçın hepsinde forma giyerek 14.5 sayı ortalaması yakalayan Angel McCoughtry, sarı-lacivertli ekibin en skorer ismi oldu. McCoughtry 6.3 ribaunt ortalamasıyla da bu alanda takımında ilk sırayı aldı. Fenerbahçe'de Cappie Pondexter ise 4 asist ortalamasıyla bu alanda takımında lider konumunda.


Geçen sezon da Ekaterinburg'daki Sekizli Final'de yer alan ve finalde ev sahibi ekibe 82-56 yenilerek ikinci olan sarı-lacivertliler bu kez Galatasaray Odeabank ile karşılaşacak.


FIBA Avrupa Ligi'nde 2006-2007, 2007-2008, 2008-2009, 2009-2010 ve 2010-2011 sezonlarında çeyrek final oynayan, 2011-2012'de 4. olan Fenerbahçe, geçen sezon (2012-2013) final oynayıp 2. sırada yer almıştı. - İstanbul

Kaynak: AA