Prensesin Güzelliği Beni Büyülemişti
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Davetlisi Olarak 13 Mayıs'ta Türkiye'ye Gelecek Kraliçesi 2. Elizabeth'in 37 Yıl Önceki Ziyaretinde Çekilen Bir Film Ortaya Çıktı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak 13 Mayıs’ta Türkiye’ye gelecek Kraliçesi 2. Elizabeth’in 37 yıl önceki ziyaretinde çekilen bir film ortaya çıktı.
1971’de dönemin Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay’ın konuğu olarak Türkiye’ye gelen 2. Elizabeth’in filmini, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın yakın arkadaşı Atanur Göncü çekti. Etnografya Müzesi girişinde çekilen filmi hálá özenle saklayan Göncü, şöyle anlattı:
Kimse soru sormadı
"1967’de ikiz çocuklarımı görüntülemek için 8 milimetrelik kamera almıştım. Filmleri Almanya’da banyo ettiriyordum. Ankara ziyaretinde, hayran olduğum Prenses Anne’nin filmini çekmeye karar verdim. Kraliçe, eşi Prens Phllip ve Prenses’in Etnografya Müzesi’nde gideceğini öğrenince kameramı alıp müzenin önünde bekledim. Kimse ’Sen kimsin?’ diye sormadı. Önce Prenses Anne’nin görüntülerini çekmeye başladım. Güzelliği karşısında büyülenmiştim. Büyük bir heyecan içindeydim. Az sonra üstü açık bir otomobille Kraliçe ve eşi geldi. Filmlerini çekmeye devam ettim. Prenses ve Kraliçe’nin başlarında son derece şık, geniş kenarlı şapkaları vardı. Onları hiç unutmadım."