Rekabet Kurulu'ndan 3 Soruşturma
Rekabet Kurulu, Tekhnelogos Yazılım ile Üç Elma Sigorta Aracılık Hizmetleri hakkında soruşturma açtı.
Rekabet Kurulu, Tekhnelogos Yazılım ile Üç Elma Sigorta Aracılık Hizmetleri hakkında soruşturma açtı. İzmir'de Ege Bölgesi Sürücü Kursları Derneği hakkında, Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren 21 sürücü kursu hakkında yürüttüğü önaraştırmayı tamamlayan Rekabet Kurulu, bu kuruluşlara yönelik olarak da soruşturma açılmasını karara bağladı.
Rekabet Kurulu'nun konuya ilişkin yazılı açıklaması internet sayfasında yayımlandı. Buna göre Kurul, Tekhnelogos Yazılım Mühendislik Müşavirlik ve Bilişim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.'nin doğalgaz iç tesisat projelerinin elden teslimini zorlaştırarak dijital gönderim veya onay sistemini kullanmayı zorunlu tuttuğu, ayrıca sistem üzerinden gönderilen projelere ilişkin sigorta poliçelerinin de dijital düzenlenmesini zorunlu hale getirdiği, bu nedenle sadece kendi sigorta acentesi kanalıyla işlem yapılabildiği iddialarını içeren başvurular üzerine yürütülen önaraştırma, Rekabet Kurulunca karara bağlandı. Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 6 Kasım tarihli toplantısında müzakere eden Kurul, bulguları ciddi ve yeterli bularak, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un Kanun'un 41. maddesi uyarınca, Tekhnelogos Yazılım ile Üç Elma Sigorta Aracılık Hizmetleri Ltd. Şti. hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.
-EGE BÖLGESİ SÜRÜCÜ KURSLARI DERNEĞİ HAKKINDA SORUŞTURMA-
İzmir ilinde faaliyet gösteren Ege Bölgesi Sürücü Kursları Derneği'nin kurs ücretlerini belirlediği ve bu ücretlere ilişkin listeler ve ilanlar yayımladığı iddiasını içeren başvuru üzerine yürütülen önaraştırma da, Rekabet Kurulu tarafından karara bağlandı. Buna göre önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 6 Kasım tarihli toplantısında müzakere eden Kurul, bulguları ciddi ve yeterli bularak, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 41. maddesi uyarınca, Ege Bölgesi Sürücü Kursları Derneği hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.
-KAHRAMANMARAŞ'TA 21 SÜRÜCÜ KURSUNA SORUŞTURMA-
Bu arada Rekabet Kurulu, Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren sürücü kurslarının anlaşarak kurs ücretlerini belirledikleri iddiasını içeren başvuru üzerine yürüttüğü önaraştırmayı tamamlayarak, soruşturma açılmasını karara bağladı. Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 6 Kasım tarihli toplantısında müzakere eden Kurul, bulguları ciddi ve yeterli bularak, 21 sürücü kursuna yönelik soruşturma açtı. Söz konusu kurslar şöyle:
"-Özel Barış Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu
-Özel Cesur Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu
-Özel Metro Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu
-Özel Büyük Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu
-Özel Çevik Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu
-Özel Destan Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu
-Özel Gençbilir Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu
-Özel Kahramankent Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu
-Özel Kahramanmaraş Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu
-Özel Kaplanlar Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu
-Özel Marka Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu
-Özel Sütçü İmam Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu
-Özel Süvari Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu
-Özel Taner Sürücü Kursu
-Özel Ufuk Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu
-Özel Yıldızlar Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu
-Özel Aksu Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu
-Özel İdealim Motorlu Taşıt Sürücü Kursu
-Özel Tuğra Motorlu Taşıt Sürücü Kursu
-Özel Öz Gonca Motorlu Taşıt Sürücü Kursu
-Özel Seçil Garanti Motorlu Taşıt Sürücü Kursu."