Şafak, "Belge Ticareti Yapılıyor"

Son Güncelleme:

Antalya'nın Manavgat ilçesi Şoförler Odası Başkanı Mahmut Şafak, özellikle turizm taşımacılığının, belge ticareti yapanların elinde kaldığını söyledi.

Antalya'nın Manavgat ilçesi Şoförler Odası Başkanı Mahmut Şafak, özellikle turizm taşımacılığının, belge ticareti yapanların elinde kaldığını söyledi.


Konuyla ilgili olarak yetkili mercilere başvuruda bulunduklarını belirten Manavgat Şoförler Odası Başkanı Mahmut Şafak, "Ama maalesef bir sonuç alamıyoruz. Denetim istiyoruz. Denetimde de sadece ticari faaliyet gösteren şoför esnafı denetleniyor.Ticari olmayan araçlar, rastgele taşıma yapan insanlar denetlenmiyor. Bu iş çözülmediği takdirde gerekirse tamamıyla eylem kararı alacağız. Taksicilerimiz isyan ediyor" dedi.


D2 belges alınarak, belge ticareti yapıldığını ve belge satıldığını belirten Şafak, "Bu yasal değil. Bizce D2 belgesi alan arkadaşın tamamıyla üzerine fatura edilmesi lazım. Rent a Car firmaları alıyor. Rent a Car' firmalarının sadece aracını kiraya verebilir. Sürücüsü ile birlikte verdiği zaman bu tamamıyla taşımaya dönüşür. Böyle bir şey yok yasada. Bunun yetkililerimiz tarafından dikkate alınması lazım" şeklinde konuştu.


Şoför esnafı olarak sabırlarının taştığını da sözlerine ekleyen Manavgat Şoförler Odası Başkanı Mahmut Şafak, şunları kaydetti:


"Bu konuda çalmadığımız kapı kalmadı. İnşallah bunu yetkililerimiz bir an önce çözer. Burada otelcilerimize, belediye yetkililerine, kolluk kuvvetlerine herkese görev düşüyor. Bunu denetlesinler. Rastgele ticari olmayan araçlar taşıma yapıyor. Burada devletin zaten ciddi manada vergi kaybı var. Bir de güvensiz bir şekilde turistlerden hangi şartlarda para alınıp, ülkemize ne kadar zarar verildiği kimsenin umurunda değil. Mutlaka denetlenmesi lazım." - ANTALYA

Kaynak: İHA