Sakarya'da 200 Dönüm Meyve Bahçesı Anız Alevleriyle Yandı

Son Güncelleme:

Arifiye ilçesinin Kalaycı ve Sapanca ilçesinin Hacımercan köyü arasında kalan meyve bahçesinde bugün öğle saatlerinde çıkan yangında yaklaşık 200 dönüm meyve bahçesi yandı.

Arifiye ilçesinin Kalaycı ve Sapanca ilçesinin Hacımercan köyü arasında kalan meyve bahçesinde bugün öğle saatlerinde çıkan yangında yaklaşık 200 dönüm meyve bahçesi yandı. Yangın Sakarya Büyükşehir Belediye itfaiyesi ekipleri tarafından güçlükle kontrol altına alınırken yangının bir çiftçinin bahcesindeki anızları yakmak isterken meydana gelmiş olabileceği belirtildi.


Alınan bilgilere göre bugün Arifiye İlçesinin Kalaycı bayırında bulunan meyve bahçesinde bilinmeyen nedenle çıkan yangın kısa bir süre içerisinde rüzgarın etkisiyle yayıldı. Bir anda ceviz fındık armut kiraz gibi meyva bahcelerini etkili olan yangını Adapazarı'ndan giden Büyükşehir Belediyesine ait itfaiye ekipleri 3 saat süren çalışma ile söndürdü. Yangın söndürme çalışmasına bahçe sahipleri de katılırken yangında 200 dönüm meyva bahçesi yandı.


Sakarya Büyüşehir Belediyesi Sapanca İtfaiye grup Amiri Hakkı Şahin Bir vatandaşın tarlasını temizlemek için yaptığı çaılşma sonrasında yangının çıkmış olabileceğini belirtti.


GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR


Bahattin TIKNAZ/ SAPANCA,(Sakarya)(DHA)


(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA