Sarı Taksiler 'Yeşil'e Dönüyor
Sarı Taksileri Değiştirme Kararı Alan Kente Her Ay 300 Yeşil Motorlu Araç Gelecek.
Sarı taksileri değiştirme kararı alan kente her ay 300 yeşil motorlu araç gelecek.
ABD'nin New York kenti, otomobil fabrikalarıyla yapılan anlaşmanın ardından her ay 300 çevreci melez motorlu taksiye kavuşacak.
Yerel medyanın haberlerine göre New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, 2010'da sona erecek görevinden önce kent için belirlediği çevreci hedeflere ulaşmak istediğini belirterek, Nissan, General Motors ve Ford firmalarıyla yapılan anlaşmayla kentteki ticari araçların melez motorlularla değiştirileceğini kaydetti.
Belediye başkanıyla ortak açıklama yapan kentin Taksi Federasyonu Başkanı Matthew Daus da, New York'ta şu anda çalışmakta olan 1300 hibrid motorlu taksinin her birinin sürücüsünün yılda 6 bin 500 dolar (yaklaşık 8 bin 500 YTL) tasarruf sağladıklarını belirterek, engelliler için üretilen taksiler hariç 1 Ekim'den sonra kentin taksi filosuna katılacak tüm araçların melez motorlu olacağını anımsattı.
Yapılan anlaşmayla, Nissan şirketi Altima modelinden her ay 200 adet, General Motors Malibu modelinden 50 ve Ford firması da Escape modelinden 50 adet melez motorlu aracı New York'a teslimi taahhüt etti.