Sosyal Yardımlaşma Vakıfları İstihdama Katkıda Bulunacak
Zonguldak’ta yapılan toplantıda sosyal inceleme görevlilerinin İş-Kur’a yönlendirilmeden kayıtlarının yapılacağı bildirildi.
Zonguldak'ta yapılan toplantıda sosyal inceleme görevlilerinin İş-Kur'a yönlendirilmeden kayıtlarının yapılacağı bildirildi.
Sosyal yardım faydalanıcılarının en hızlı ve verimli bir şekilde istihdama kazandırılmaları amacıyla 09.12.2013 - 13.12.2013 tarihleri arasında Zonguldak İş-Kur toplantı salonunda; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarında İş-Kur Hizmet Noktalarının kurulması ve Vakıflarca belirlenen "Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlisi"nin "İş-Kur Hizmet Noktası Yetkilisi" şeklinde "İstihdam Görevlisi" olarak vakıflarda görev yapmalarının sağlanması için İş ve Meslek Danışmanları tarafından "İş-Kur tarafından sunulan hizmetler ve portal kullanımı" eğitimi verildi.
Bu sayede sosyal inceleme görevlileri tarafından İş-Kur'a yönlendirilmeden doğrudan iş arayan kayıtlarının yapılarak, durumlarına uygun işgücü taleplerine yönlendirilecek. Böylelikle çalışabilir nitelikte sosyal yardım yararlanıcılarının etkin ve hızlı bir şekilde istihdama katılımları sağlanmış olacak. - ZONGULDAK