Süleymanpaşa'da Gıda Denetimleri
Süleymanpaşa Belediyesi'nin ilçe genelindeki gıda üretim yerlerinde denetimlerine devam ettiği bilirildi Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, ekmek ve simit fırınları başta olmak üzere ilçe genelindeki gıda üretimi yapılan yerlerde denetimlerin sürdüğü ifade edildi.
Süleymanpaşa Belediyesi'nin ilçe genelindeki gıda üretim yerlerinde denetimlerine devam ettiği bilirildi
Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, ekmek ve simit fırınları başta olmak üzere ilçe genelindeki gıda üretimi yapılan yerlerde denetimlerin sürdüğü ifade edildi.
Belediye ekiplerinin, Gündoğdu ve Çınarlı Mahallesinde başta gıda üretim yerleri olmak üzere süt ve süt ürünleri üretimi yapan iş yerleri, fırınlar ve lokantalar gibi gıda üretimi ve satışı yapan bir çok mekanda denetimlerde bulundukları belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Rutin olarak ruhsat denetim ve zabıta müdürlüğü ekiplerinin yaptığı denetimler çerçevesinde, mekan sahibinin iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatının bulunup bulunmadığı, işletme ve mutfağın genel temizliği, etiketsiz veya tarihi geçmiş ürünlerin kontrolü ve muhafaza koşulları gibi bir çok konuda iş yerleri denetleniyor."
Açıklamada ayrıca, belediye ekiplerinin denetim esnasında satışa sunulan gıdaların fiyatlandırılması hakkında işletme sahiplerine bilgilendirmede bulundukları kaydedildi.