Suriye'de Kaçırılan Polonyalı Gazeteci Kurtulmayı Başardı
Son Güncelleme:
Suriye'de temmuz ayında kaçırılan fotomuhabiri Marcin Suder'in kurtulmayı başardığı ve birkaç gündür ülkesinde olduğu bildirildi.
Suriye'de temmuz ayında kaçırılan fotomuhabiri Marcin Suder'in kurtulmayı başardığı ve birkaç gündür ülkesinde olduğu bildirildi.
Polonya Dışişleri Bakanlığı'nın sözcüsü Marcin Wojciechowski, şans eseri kaçıranların elinden tek başına kurtulmayı başaran Suder'in ülkesine döndüğünü belirtti. Sözcü, Suder'in (34) nasıl kurtulduğu hakkında bilgi vermedi. Suder'in sağlık durumunun iyi olduğu ve ailesiyle vakit geçirdiği açıklandı.
Polonya'nın Studio Melon ajansının fotoğrafçısı olan Suder, Suriye'de tek başına çalışıyordu. Suder, temmuz sonunda İdlib kentinin Sarakeb bölgesinde bir medya merkezine düzenlenen saldırı sırasında silahlı kişilerce kaçırılmıştı.
Fotomuhabirinin kaçırılmasını üstlenen olmamıştı. - Ankara
Kaynak: AA