Tahkim Kurulu, Fatih Terim ve Hasan Şaş'ın Cezalarını Onadı

Son Güncelleme:

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile antrenör Hasan Şaş'a verdiği cezaları onadı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile antrenör Hasan Şaş'a verdiği cezaları onadı.


Tahkim Kurulu'nun bugün yaptığı olağanüstü toplantıda, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in 3 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ile 30 bin lira, antrenör Hasan Şaş'ın ise 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ile 10 bin lira para cezaları onandı. Cezaların ertelenmesine yönelik taleplerin de reddedildiği açıklandı.


Öte yandan Tahkim Kurulu, Fenerbahçe- Kasımpaşa maçı sonrası sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle PFDK tarafından 1 maç ve 10 bin lira para cezası verilen Kasımpaşalı futbolcu Sancak Kaplan'ın 1 maç cezasını 1 yıl süreyle erteledi. Verilen 'müsabakadan men' ceza tipinin ertelenebilir cezalardan olması, futbolcunun tekerrür etmiş disiplin ihlalinin bulunmaması, eyleminden duyduğu pişmanlığı ifade etmiş olması ve cezanın alt sınırdan tayin edilmiş olması nedeniyle, 1 resmi müsabakadan men cezasının 1 yıl süreyle ertelenmesine oy birliği ile karar verildiği bildirildi.


(OS/FG/RT) - İstanbul

Kaynak: DHA