Tarsus'ta Şehitler İçin Mevlit Okutuldu
Tarsus'un düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde şehitler için mevlit okutuldu.
Eski Camide Cuma Namazından önce düzenlenen programda imamlar Veysel Alışkan, İsmail Eriş ve Halit Aratekin tarafından ilahiler ve Kuran-ı Kerim okundu.
Eski cami mevlit programı nedeniyle Cuma namazında adeta doldu taştı.
Vatandaşların büyük bir huşu içinde dinlediği hocaların katıldığı programın sonunda vatandaşlara Gül suyu ile lokum ikram edildi.
Mevlid-i şerif-in ardından konuşan Müftü Abdulkerim Akbaba, Fransa Meclisi'nde Ermeni iddialarını inkar edenlerin hapse atılmasını öngören yasa tasarısının kabul edilmesini kınadıklarını söyledi.
Allah katında en yüce mertebenin şehitlik mertebesi olduğunu dile getiren Akbaba, "Bir ulus şehidine saygı duyduğu sürece var oluşunu yeniden hatırlama fırsatı bulacaktır. Bugünlerde Şehitliğin dolup taşması gerekiyor. Tarsus'un düşman işgalinden kurtuluşunda şehit düşen askerlerimizi rahmetle anıyoruz" dedi.