Tekirdağ: Hayrabolu'ya Dev Türk Bayrağı

Son Güncelleme:

Tekirdağ'ın Hayrabolu İlçesi'nde Belediye Başkanlığı ile Garnizon Komutanlığı tarafından ilçenin girişine dikilen dev bayrak için bir tören düzenlendi.

Tekirdağ'ın Hayrabolu İlçesi'nde Belediye Başkanlığı ile Garnizon Komutanlığı tarafından ilçenin girişine dikilen dev bayrak için bir tören düzenlendi.


Törende saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı sırasında 17 metre yüksekliğindeki direğe 24 metrekare büyüklüğünde Türk bayrağı çekildi. Bayrak şiirlerinin öğrenciler tarafından okunduğu törende halk oyunları gösterileri yapıldı.


Hayrabolu Belediye Başkanı Şener Çelikayar yaptığı konuşmada, ilçenin her geçen gün yönetimleri sayesinde kabuk değiştirdiğini, şehrin modern bir görüntüye kavuşturulması için ilçe içi ve ilçe dışarısında bulunan bütün kurumlarla işbirliğine gittiklerini belirtti. Dikilen bayrak direğinin de Garnizon Komutanlığı ile birlikte yaptıkları müşterek bir çalışmanın ürünü olduğunu belirten Çelikayar, "Türk milletinin vatan simgesi olan bayrağımızı en güzel yere dikmek istedik. Bunu da Garnizon Komutanlığımız'ca temin edilen direğimize dev bayrağımızı asarak gerçekleştirdik. Bayrak milletimizindir. Bu milletin evlatları ebediyen bayrağına sahip çıkacaktır. Bayrak direğimizin etrafına ise Hayrabolu'muzun simgesi olan ayçiçek heykellerimizi yerleştirdik. Yaptığımız çiçeklendirme ve ağaçlandırma çalışmaları sayesinde ilçeye girişimizi modernize ettik. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.


Törene İlçe Kaymakamı A. Akın Varıcıer, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Orhan Çınar, Belediye Başkanı Şener Çelikayar, kamu kurum ve kuruluşların yetkilileri, subaylar ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Kaynak: İHA