Teneke Üzerinde Midyeden Sosyeteyle Suşiye Kitabı

Son Güncelleme:

Teneke Üzerinde Midyeden Sosyeteyle Suşiye Kitabı kitabının yazarları, yayınevi, baskı tarihi ve diğer tüm bilgileri. Teneke Üzerinde Midyeden Sosyeteyle Suşiye Kitabı kitabının kısa özeti.

"Teneke üzerinde midye pişirip, yağlı ekmek üzerine toz şeker mutluluğu yaşadığımız yıllardı. Rus sporcuların donlarını göreceğiz diye, sabaha kadar 'artistik buz pateni' seyrederdik. Şehrin göbeğinde dolaşan, ama içine bir türlü giremeyen, kentsiz çocuklardık biz.Boş yere mutsuz çocuklardık biz. Adımız 'damsızlar'dı bizim"


"Yurdum insanının en büyük sorunu içeri girmektir. Önce üniversiteye, sonra işe, sonra yabancı bir ülkeye, sonra da Laila'ya girmek için uğraşır durur. Sonra görür ki, zengin olmak çok pahalı bir şeydir ve mutlu olmanın sınıfı yoktur." Çocuklar Duymasın'ın senaristi Birol Güven, komik bir kılavuz kitapla karşımızda. Kitapta, hüzünlü ve komik bir dille, üst sınıflarla karşılaşma anlarında yaşananlar anlatılıyor. Kitap iki bölümden oluşuyor:


1. "Damsız" delikanlılık günleri

2. Sosyetede davranış rehberi Birinci bölümde Birol Güven 'gençlik yıllarından kesitler'i okurla paylaşıyor. Teneke üzerinde midye pişirmeyi, turist Helga'ların Türk erkeklerine âşık olma haberlerine inanıp Bodrum'a gidişlerini anlatıyor. İkinci bölümün konusu, sosyete içerisinde 'Taş Fırın Erkeği' Haluk olmak! Bu bölümde, sosyeteyle ilk randevusuna çıkanlara, 'durumu kurtarmak' için taktikler veriliyor. Okura 'sosyetikler arasında davranış rehberi' sunuluyor. Kullanışlı ve komik bir kitap. Dudaklarınızdaki gülümseme uçmadan bitireceksiniz!

(Tanıtım Bülteni'nden Alıntı)

Yazar: Birol Güven

Yayınevi: Alfa Basım Yayım Dağıtım


ISBN: 9789752974449

Boyut: 135x210

Sayfa Sayısı: 140

Basım Yılı: 2004-01

Basım Yeri: İstanbul

Cilt Durumu: Karton kapak

Kağıt Türü: 2. Hamur

Dil: Türkçe

Kaynak: Haberler.Com