Thalassemi Dayanışma Derneği Hatay Şube Başkanı Kerimoğlu."Çiftlerin Evlenme Karar Almadan Önce...

Son Güncelleme:

Thalessemi Dayanışma Derneği Hatay Şube Başkanı Burhan Kerimoğlu, çiftlerin evlenme kararı almadan önce Hemoglobin Elektroforezi kan testini yaptırması gerektiğini belirtti.

Thalessemi Dayanışma Derneği Hatay Şube Başkanı Burhan Kerimoğlu, çiftlerin evlenme kararı almadan önce Hemoglobin Elektroforezi kan testini yaptırması gerektiğini belirtti.


Kerimoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, göreve geldikleri günden bu yana temel amaçlarının halk sağlığı sorunu olan talasemi hastalığının önlenmesi için çalışmalar yapmaya gayret gösterdiklerini kaydetti.


Talasemi ve orak hücre anemi hastalığını kent genelinde önlemek ve bu konuda koruyucu önlemlerle ilgili çift taşıyıcı evli çiftlerin genetik tanı, danışmanlık ve hamilelikle ilgili eğitim verilmesine yönelik projenin ortağı olduklarını ifade eden Kerimoğlu, nisan ayında tamamlanacak olan bu projenin ardından neler yapılacağıyla ilgili önümüzdeki günlerde Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz başkanlığında toplantı yapılacağını belirtti.


Kerimoğlu, çiftlerin evlenme kararı almadan önce mutlaka evlilik öncesi Hemoglobin Elektroforezi kan testini yaptırması gerektiğini kaydetti.


- HATAY

Kaynak: AA