Topal Ördek İdam Emri Verdi

Son Güncelleme:

Teksas Valisiyken 131 Kişinin İdam Hükmünü İmzalayan George W. Bush, Başkanlıktan Giderayak Yine Bir İdama Onay Verdi. Bush, İki Cinayet ve Üç Tecavüzden Suçlu Bulunan Askere Verilen Cezayı Olayladı.

Teksas valisiyken 131 kişinin idam hükmünü imzalayan George W. Bush, başkanlıktan giderayak yine bir idama onay verdi. Bush, iki cinayet ve üç tecavüzden suçlu bulunan askere verilen cezayı olayladı.


ABD Başkanı George W. Bush, tam 51 yıl sonra bir ilke imza atarak, Amerikalı bir erin idam cezasını onayladı. Bush, Teksas’ta Eyalet Valiliği yaptığı beş yıllık dönemde de "131" kişinin idam cezasına onay vermişti. Bazıları Bush için "Ölüm Valisi" derdi. Teksas Eyaleti, Vali George W. Bush döneminde, idamlarda, İran ve Suudi Arabistan ile aynı ligde yer alırdı.


Böylece, Bush’un imzasıyla karacı er Ronald A. Gray idam edilecek. Gray, hem sivil hem de asker mahkemede iki cinayet ve en az üç tecavüzden suçlu bulunmuştu. Beyaz Saray Sözcüsü Dana Perino, böyle ciddi bir kararı vermenin Bush için zor olduğunu, ancak işlenen suçların iğrençliğine dikkat çekerek cezanın adil olduğuna kuşku bulunmadığını belirtti.


Ike’dan beri ilk


ABD’de, sivil mahkemelerin aksine, askeri mahkemelerde idam cezasına çarptırılanların infazı için Başkan’ın onayı gerekiyor. Gray, Nisan 1988’de idam cezasına çarptırılmıştı. Başkan John F. Kennedy ise, bir idam cezasını ömürboyu hapse çevirmişti. Son kez olarak, 1957’de, Başkan Dwight Eisenhower, 11 yaşındaki Avusturyalı bir kıza tecavüz eden ve öldürmeye çalışan er John Bennett’in idam cezasını onaylamıştı.

Kaynak: DHA