Tse Başkanı Korkmaz, Özbek-Türk Test Merkezi Yönetim Kurulu Toplantısı İçin Özbekistan'a Gidiyor

Son Güncelleme:

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, Özbekistan’da TSE’den belge alan firmalar için düzenlenecek törene katılacak.

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, Özbekistan'da TSE'den belge alan firmalar için düzenlenecek törene katılacak.


TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz, Özbek-Türk Test Merkezi Yönetim Kurulu toplantısı ile belge törenine katılmak üzere 15-17 Ağustos 2016 tarihleri arasında Özbesiktan'ın başkenti Taşkent'e ziyaret gerçekleştirecek. Korkmaz, program çerçevesinde TSE ile Özbekistan Standartlar Teşkilatı ortaklığında hizmet veren Özbek-Türk Test Merkezi'nin 19. Yönetim Kurulu toplantısına katılacak. Yönetim Kurulu toplantısında, Özbek-Türk Test Merkezi'nin 2015 yılı faaliyetleri değerlendirilecek ve 2016-2017 dönemi planları görüşülecek. TSE Başkanı Korkmaz, Özbekistan'da ayrıca TSE'den ve ortak şirketten belge almaya hak kazanan Utbank ve Train Consultancy kuruluşlarının TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi; Uzcabel ve Hayat Power firmalarının ise ürün belgesi almaları nedeniyle düzenlenecek törene katılacak.


Sanayicilere laboratuvar hizmeti veren Özbek-Türk Test Merkezi, aynı zamanda TÜRKAK akreditasyonu ile uluslararası geçerliliğe sahip sistem belgelendirme faaliyetleri gerçekleştiriyor. Merkez ayrıca Türkiye'den Özbekistan'a ihraç edilen ve TSE/TSEK markası taşıyan ürünlerin ikinci bir deneye tabii tutulmadan Özbekistan pazarına girmesi için köprü vazifesi görüyor. - ANKARA

Kaynak: İHA