Türkiye-Ab Kpk Eş Başkanı Flautre'dan Gezi Parkı Göstericilerine Destek

Son Güncelleme:

Helene Flautre, yayınladığı mesajda "Sevgili dostlar."

Helene Flautre, yayınladığı mesajda "Sevgili dostlar: Aramızdaki uzaklığa rağmen davanıza tüm yüreğimle güçlü desteğimi ifade etmek isterim" derken açık havada dinlenme ve eğlenme alanı sağlanmasının herkesin "bazı emlak spekülatörlerinin çıkarı uğruna feda edilemeyecek hakkı" olduğunu söyledi Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş-Başkanı Helene Flautre, Gezi Parkı projesine karşı çıktı. Flautre, Türkiye'deki "dostlar"a hitap ettiği mesajında "Sevgili dostlar: Aramızdaki uzaklığa rağmen davanıza tüm yüreğimle güçlü desteğimi ifade etmek isterim" dedi.


Helene Flautre, ABHaber tarafından yansıtılan mesajında "Barışçıl şekilde gösteri ve Taksim'in son akciğerini koruma hakkını" vurgularken "Boğaz'a üçüncü köprü gibi çok sayıda büyük projeyle ekoloji ve ekonomi arasında hızla bozulan dengenin yeniden tesis edilmesi zorunluluğunun" altını çizdi.


2010 Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul'un, aynı zamanda, dolaylı olarak II. Avrupa Kent Şartı'nın da imzacısı olduğunu anımsatan Flautre, şöyle devam etti:


"Ancak maalesef Gezi Parkı buna bir karşı-örnek oluşturmaktadır. Aynı şekilde yetkili makamlar yerel ve küresel çevreyi korumak ve biyo-çeşitliliği sağlamakla yükümlüdür. Aynı şekilde İstanbulluların sağlığını da. Unutmayalım ki sağlıklı bir ağaç havayı temizler, doğal bir iklimlendirme aracıdır ve bazı kirleticileri yok eder. Ancak alışveriş merkezlerinin bu tür özellikleri bulunmamaktadır. İstanbul gibi hareketli ve devasa bir şehirde parklara ve yeşil alanlara olan ihtiyaç vatandaşlara, ekonomik seviyelerinden bağımsız olarak, açık havada dinlenme ve eğlenme alanı sağlaması nedeniyle önemlidir. Bu herkesin, bazı emlak spekülatörlerinin çıkarı uğruna feda edilemeyecek hakkıdır." - Ankara

Kaynak: ANKA