Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi
Hatay Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyeleri, Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto etti.
Hatay Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyeleri, Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto etti.
Adliye binası önünde toplanan avukatlar adına konuşan komisyonu başkanı Meral Asfuroğlu, kadına yönelik şiddetin, kadın cinayetlerinin sebep ve sonuçlarını yıllardır dile getirdiklerini kaydetti.
Kadınlarla erkekler arasında fiili eşitsizlik ve her türlü ayrımcılığın bir sonucu olan erkek şiddetine karşı acil önlem alması gerektiğini vurgulayan Asfuroğlu, şiddetle mücadelede kararlı devlet politikasına ihtiyaç duyulduğunu savundu.
Kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın sona erdirilmesi için gerekli çalışmaların yapılmasını isteyen Asfuroğlu, kadın ve çocukların yaşam hakkına yönelen suçlarda ceza indirimi uygulanmamasını talep etti.