Ünye Ziraat Odası, Bin Adet Kavak ve Karpuz Elması Fidanı Dağıttı

Son Güncelleme:

Ünye Ziraat Odası, yerli meyveleri korumak amacıyla Tokat'ta aşılattığı bin adet kavak ve karpuz elması fidanını Ünyeli üreticilere dağıttı.

Ünye Ziraat Odası, yerli meyveleri korumak amacıyla Tokat'ta aşılattığı bin adet kavak ve karpuz elması fidanını Ünyeli üreticilere dağıttı.


Ünye Ziraat Odası Başkanı İsmail Şirin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yok olmayla karşı karşıya kalan yerli meyvelerin korunması amacıyla fidan ürettiklerini söyledi.


Bin adet kavak ve karpuz elması fidesinin üreticilere dağıtıldığını söyleyen Şirin, şunları kaydetti:


"Yöremizde daha önceden yetişmekte olan yerli meyve çeşitlerimizin ağaçları kurudu, kesildi. Bunların yerine yenisi dikilmedi, yabancı değişik türlerde meyve fidanları dikildi. Ancak onlar bizim ekolojik yapımıza uymadı, bize yerli meyvelerimizin tadını vermedi. Bu nedenle yerel meyvelerimizi geleceğe aktarmak için çalışma başlattık. Tokat'a Ünye karpuz ve kavak elmasından oluşan bin kalem götürerek, yarı bodur anaçlara aşılattık. Fidanların dağıtımını ise Ziraat Odası'na gelerek isimlerini yazdıran üreticilerimize yaptık. Bu çalışmanın devamını da yapmayı düşünüyoruz. Önümüzdeki yıllarda da diğer meyveleri yarı bodur anaçlara aşılattırıp dağıtımını yapacağız."


- ORDU

Kaynak: AA