Vatandaş, Yeni Eğitim Sistemini Değerlendirdi
Son Güncelleme:
Gaziantepliler "4+4+4" eğitim sistemini benimsediklerini, ancak eğitimin süresinden ziyade kalitesinin önemli olduğuna vurgu yaptı.
Gaziantepliler "4+4+4" eğitim sistemini benimsediklerini, ancak eğitimin süresinden ziyade kalitesinin önemli olduğuna vurgu yaptı.
Zorunlu eğitimi kesintili 12 yıla çıkaran "4+4+4" yeni Eğitim Sistemi'nin ülkenin kalkınmasına ve gelişmesine katkı sağlayacağına inandıklarını ifade eden Gaziantepliler, eğitim yaşının 66 aya düşmesiyle ilgili de gelecek nesillerin daha bilgili ve şuur sahibi yetişeceğini söyledi. Eğitimin bireyler üzerinde etkilerine işaret eden vatandaşlar, gelişmişliğin ekonomiyle, ekonominin ise eğitimle öne çıktığını belirtti.
Ebeveynler, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkmasını beğeniyle karşılarken, yeni sistemin meslek lisesi öğrencilerine sağlayacağı faydalara dikkat çekti. - GAZİANTEP
Kaynak: İHA