Yemek Atıkları Hayvanlar İçin Toplanıyor
Çankaya Belediyesi, çeşitli AVM'lerde ve restoranlarda çöpe atılacak yemekleri sokak hayvanlarına ulaştırmak için harekete geçti.
Çankaya Belediyesi, çeşitli AVM'lerde ve restoranlarda çöpe atılacak yemekleri sokak hayvanlarına ulaştırmak için harekete geçti.
Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, sokak hayvanları için hayata geçirilen "Senin Olanı İstemiyorum Benim Olanı Paylaşmak İstiyorum" projesi kapsamında, büyük kurum ve kuruluşların atık yemekleri, Çankaya Belediyesi tarafından toplanmaya başladı.
Açıklamada kamu kurumlarının da destek verdiği projenin kapsamının genişletileceği belirtildi. Açıklamaya göre, kamu kurum ve kuruluşları dışında, alışveriş merkezleri ve özel restoranlardaki atık yemekler de sokak hayvanları için toplanacak.
Yemek toplanan kurum ve kuruluşların yemekhanelerinde masalara, "Atık yemeklerle Çankaya'daki sokak hayvanları beslenmektedir. Lütfen içlerine peçete ve kürdan atmayınız" yazılı uyarı levhaları konacak.
Barınakta kalan sokak hayvanlarını kuru ve yaş mama ile besleyen Çankaya Belediyesinin topladığı atık yemekler de bölgede çeşitli mahallelerde oluşturulan besleme noktalarına dağıtılacak.
Açıklamada özellikle, kış koşulları nedeniyle sokak hayvanlarının yiyeceğe ulaşmakta güçlük çektiği belirtilerek bu konuyla ilgili duyarlı olunması istendi.