Yeni Dünya Dengesi, Türkiye'nin Konumu ve 2012'den Beklentiler" Konferansı
"Yeni Dünya Dengesi, Türkiye'nin Konumu ve 2012'den Beklentiler" konferansı düzenledi.
Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD),
"Yeni Dünya Dengesi, Türkiye'nin Konumu ve 2012'den Beklentiler" konferansı düzenledi.
Çorlu'da yapılan konferansta konuşan ekonomist Prof. Dr. Kerem Alkin, Türkiye'de tasarrufun önemli olduğunu belirtti. Alkin, "IMF endişe etti, parayı bulamayacağımızı zannetti. Şimdi parayı Avrupa'dan buluyoruz, her yıl 80-100 milyar doları buluyoruz. Borcunun üzerine yatmış bir ülke değiliz. Türkiye ne olursa olsun borcunu ödeyen ve borcuna sadık bir ülke. Bizim için Avrupa önemli bir finansman pazarı" dedi.
Türkiye'nin dünyada bir büyüme başarısı elde ettiğini ve 2011'de yüzde 8,5 büyüdüğünü kaydeden Alkin, "2012'de tahminime göre yüzde 4 büyüyeceğiz. Türkiye'de, yüzde 2 ile 2,5 arasında büyüme iyi değil. Yerinde sayma anlamına geliyor" şeklinde konuştu.
"Cari açık ülkemizin tasarruf açığı anlamına gelir. Ne tedbir alırsanız alın önümüzdeki 10 yıl cari açık vermeye devam edeceğiz" diye konuşan Alkin, iddialı büyümeye devam edilecekse cari açık vermeye de devam edileceğini söyledi.
Alkin, "Türkiye ekonomisinde cari açığı aşağıya çekmenin bazı bedelleri var. İndirirsiniz ama işsizlik artar. 90'lı yıllarda ekonomi, Murat 131'e benzerdi. Gaza basınca gidip gitmeyeceği belli değildi, düz yolda takla atardı. 2005'ten sonra arabaların modelleri gibi ekonomimiz de düzelmeye başladı" şeklinde bilgi verdi.
- TEKİRDAĞ