Yine Çiçeklendi Kayseri Yolları

Son Güncelleme:

Büyükşehir Belediyesi sonbaharın gelişiyle birlikte lale ve sümbül soğanlarını toprakla buluşturdu.

Büyükşehir Belediyesi sonbaharın gelişiyle birlikte lale ve sümbül soğanlarını toprakla buluşturdu. Belediyenin yeşillendirme çalışmasıyla Kayseri caddeleri çiçek bahçesine döndü.


Güneşin yüzünü göstermesiyle birlikte çiçek açan 400 bin adet lale ve sümbül ile menekşe ve petunya yoğunlukta olmak üzere toplam 13 türde ekilen 800 bin adet çiçek fidesi, şehre rengarenk bir görünüm kazandırdı.


Büyükşehir Belediyesi, çiçek dikimlerinin yanı sıra şehirde ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarını da sürdürüyor. Bu kapsamda, Alidağı, Asri Mezarlık yamaçları, Erciyes Dağı dinlenme alanları, Yeni Doğanlar- Evlenenler alanı ile parklar, refüjler ve mesire alanlarına toplam 78 bin fidan dikildi.


Öte yandan Cuma günü TOKİ'de düzenlenecek ağaç bayramı ile yine bölgeye binlerce fidan dikimi yapılacak. Ayrıca vatandaşlara fidan dağıtılacak. - KAYSERİ

Kaynak: İHA