Yunanistan, Fransa'dan 25 Mirage Satın Aldı
Yunanistan, Fransa'dan 15'i Yeni Mirage 2000-5 Mk 2 Tipi Olmak Üzere Toplam 25 Adet Mirage Savaş Uçağı Aldı. Savaş Uçakları, Yunanistan Savunma Bakanı Evangelos Meymarakis ve Fransa Savunma Bakanı Herve Morin'in de Katıldığı Törenle Görev Yapacakları Tanagra Hava Üssünde Konuşlanmış Bulunan 114. Filoya Teslim Edildi.
Yunanistan, Fransa’dan 15’i yeni Mirage 2000-5 MK 2 tipi olmak üzere toplam 25 adet Mirage savaş uçağı aldı. Savaş uçakları, Yunanistan Savunma Bakanı Evangelos Meymarakis ve Fransa Savunma Bakanı Herve Morin’in de katıldığı törenle görev yapacakları Tanagra Hava Üssünde konuşlanmış bulunan 114. filoya teslim edildi.
Mirage 2000-5’ler Yunanistan’a avcı uçağı stratejisinde önemli avantajlar veriyor. Mirage 2000’ler F-16’lardan daha yüksek irtifaya çıkıyor, yüksek manevra kabiliyetine sahip ve F-16’lar gibi sesten iki kat hızlı uçabiliyor. Gelişmiş radar sistemine sahip uçaklar elektronik karıştırıcı, dost düşman tanımlama, radarın etkin mesafesi gibi konularda gelişmiş özelliklere sahip. Yunanistan Mirage uçaklarıyla beraber Avrupa Konsorsiyumu MBDA’dan havadan havaya 100 adet Mica füzesi satın aldı. Bu füzeler Fransız yapımı olduğu için Türk jetlerini dost olarak görmüyor. Mirage’ların altına takılacak olan yine Fransız Apache havadan karaya füzeleri de 600 kilometre menzile sahip. Bu füzelerle Yunan jetleri Türk savunmasının temel noktalarını 600 kilometre mesafeden hedef haline getirebilir.