Hollanda'dan Türkiye'ye Bisikletle Yolculuk Yaptı
Antalya'da tatil yapan Yunan arkadaşıyla buluşabilmek için bisikletiyle Hollanda'dan yola çıkan 63 yaşındaki turist, 32 günde yaklaşık 5 bin kilometre yol kat ettikten sonra Kaş'a ulaştı.
Antalya'da tatil yapan Yunan arkadaşıyla buluşabilmek için bisikletiyle Hollanda'dan yola çıkan 63 yaşındaki turist, 32 günde yaklaşık 5 bin kilometre yol kat ettikten sonra Kaş'a ulaştı.
Hollandalı Lieritjen Albiring, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yunanistan'a gitmek için 8 Mayıs'ta Hollanda'dan yola çıktığını söyledi.
Bisikletiyle Almanya ve Avusturya üzerinden Alp Dağları'nı aştığını, İtalya'nın liman şehri Brindisi'den de Yunanistan'a gemi ile geçtiğini anlatan Albiring, "Arkadaşım Getho Brinks'i görebilmek için bisikletle Yunanistan'a gittim. Ancak kendisi Türkiye'de tatil yaptığını söyleyince ben de rotamı Türkiye'ye çevirdim" dedi.
Yunanistan'dan feribotla Antalya'nın Kaş ilçesine geldiğini söyleyen Albiring, "Arkadaşım ile 13 Haziran'da buluşma kararı aldık. Yarın saat 18.00'de Antalya'da buluşarak Hollanda ile Almanya arasında oynanacak futbol maçını televizyondan izleyeceğiz" diye konuştu.
Bisiklet ile tura çıkarak çok farklı deneyimler kazandığını dile getiren Albiring, kar, yağmur demeden günde ortalama 120 kilometre yol gittiğini, 32 günde yaklaşık 5 bin kilometre yol kat ettiğini söyledi.
Albiring, Hollanda'ya bisikletle dönmeyeceğini, 19 Haziran'da Antalya'dan uçakla dönüş yapacağını kaydetti.
Muhabir: Ahmet Acar/Mustafa Kurt/ Hatice Özdemir
Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA