Karadeniz Kabardı, Karasu'da Kıyı Şeridini Su Altında Bıraktı

Son Güncelleme:

SAKARYA'nın Karasu İlçesinde sahil şeridi, şiddetli poyraz rüzgarının etkisiyle Karadeniz'de oluşan dalgalar ve kabarma nedeniyle su altında kaldı.

SAKARYA'nın Karasu İlçesinde sahil şeridi, şiddetli poyraz rüzgarının etkisiyle Karadeniz'de oluşan dalgalar ve kabarma nedeniyle su altında kaldı. Özellikle İhsaniye Mahallesi'nde deniz suları sahildeki evlere kadar ulaşırken, sahilde bulunan 2'nci Dünya Savaşı sırasında savaşa karşı yapılan siperler de su altında kaldı.


Karasu ilçesinde 2010 yılında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi tarafından GPS sistemi ile yapılan analizlerde, ilçede sahil şeridindeki büyük bir bölümün birkaç yıl içerisinde deniz suyu baskınına uğrama riski bulunduğu belirlenmişti. Kamuoyuna açıklanan analiz raporlarına göre Karasu İlçesi'nde, deniz suyunun zamanla

Kaynak: DHA