Simav'da Hasarlı Minareler Yıkılıyor

Son Güncelleme:

Depremde zarar gören 8 camiden 6'sının tehlike yaratan minareleri iş makineleriyle yıkıldı.

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde, geçen 19 Mayıs'ta meydana gelen 5. 9 büyüklüğündeki depremde zarar gören 8 camiden 6'sının tehlike yaratan minareleri belediye ve özel ekiplerin ortak çalışmasıyla iş makineleriyle yıkıldı.


İlk olarak Otogar, Sanayi, Fatih, Halil Ağa ve Mevlana camileri minareleri yıkıldı. Bugün ise yıkımlar Keklik Tepe Mahallesi'ndeki Nurullah Koyuncuoğlu Camisi'yle devam etti. Camilerin halat bağlanan minareleri çekilerek yıkıldı. Yıkım çalışmalarına sırayla Softa, Tabakhane Camileri'nde devam edileceği bildirildi.


Öte yandan depremin vurduğu Simav'da evleri zarar gören vatandaşlar, kiraladıkları başka evlere taşınmaya başladı. DP'li Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, yıkılması muhtemel hasarlı binalar için ev sahipleri ile sigorta şirketleri arasındaki görüşmelerin sürdüğünü belirterek, gerekli izinlerin alınmasının ardından yıkım çalışmalarının başlayacağını söyledi. - Kütahya/ Simav

Kaynak: DHA