Üniversiteli Zeliha'nın feci sonu! Kazayla ilgili acı detayı arkadaşı söyledi - Son Dakika
3.Sayfa

Üniversiteli Zeliha'nın feci sonu! Kazayla ilgili acı detayı arkadaşı söyledi

Üniversiteli Zeliha\'nın feci sonu! Kazayla ilgili acı detayı arkadaşı söyledi

Çanakkale Eceabat'ta 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Zeliha Güneş'e Yeşilay Bisiklet Turu'na katılmak için antrenman yaparken kamyonet çarptı. Ağır yaralanan Güneş, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Gözaltına alınan sürücü serbest bırakılırken olayla ilgili görgü tanığı olan Güneş'in arkadaşı, "Hiçbir şekilde yola çıkmamıştık." ifadelerini kullanırken sürücünün kazadan sonra kaçmaya çalıştığını söyledi.

12.05.2024 11:53

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde, 11. Yeşilay Bisiklet Turu'na katılmak için antrenman yapan 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Zeliha Güneş'e kamyonet çarptı. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan Güneş, hayatını kaybetti. Görgü tanığı, olaydan sonra gözaltına alınıp serbest bırakılan sürücünün olay yerinden kaçmaya çalıştığını belirtirken "Hiçbir şekilde yola çıkmamıştık." dedi.

HASTANEDE CAN VERDİ

28 Nisan'da saat 19.00 sıralarında ilçeye bağlı Kocadere köyü yakınlarında S.Ç. yönetimindeki kamyonet, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Zeliha Güneş'in kullandığı bisiklete çarptı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen ambulansla Eceabat Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Güneş, kurtarılamadı.

GÖZALTINA ALINAN SÜRÜCÜ SERBEST BIRAKILDI

Kazanın ardından kamyonet sürücüsü S.Ç., jandarma tarafından gözaltına alındı. Sürücü S.Ç., işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Talihsiz olayın ardından yapılan araştırmalarda, Zeliha Güneş'in 5 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu'na katılmak için antrenman yaptığı belirlendi.

Üniversite öğrencisi bisikletiyle kamyonetin altında can verdi! Görgü tanığı 'Yola çıkmamıştı' dedi

GÖRGÜ TANIĞI: KAMYONETİN KASASI BİSİKLETİN GİDONUNA ÇARPTI

Kaza ile ilgili başlatılan soruşturma devam ederken, kazanın görgü tanığı E.A., savcılıkta verdiği ifadesinde, "Olay günü Zeliha'yla birlikte bisiklet sürmek amacıyla Eceabat tarafına geçmiştik. Sapakta mola verdikten sonra yolumuza devam etmek amacıyla ana yola çıktık. Zeliha önde gidiyordu. Ben de birkaç teker arkasından artçı olarak bisiklet kullanıyordum. 20-30 metre gittikten sonra yanımda süratli bir şekilde kamyonet geçti. Kamyonetin rüzgarından etkilendim ancak bisikletin hakimiyetini kaybetmedim. Benimle aynı hizada bisiklet kullanan Zeliha'nın kullandığı bisikletin gidonuna kamyonetin kasası çarptı. Zeliha yere düştü" şeklinde konuştu.

Üniversite öğrencisi bisikletiyle kamyonetin altında can verdi! Görgü tanığı 'Yola çıkmamıştı' dedi

"SÜRÜCÜ OLAY YERİNDNE UZAKLAŞTI"

Olay sırasında yol çizgisinin iç tarafında olduklarını ifade eden E.A., "Hiçbir şekilde yola çıkmamıştık. Kamyonet sürücüsü kazadan sonra yavaşladı. Duracağını sandım. Bisikletimi bıraktıktan sonra başımı kaldırdığımda kamyonet sürücüsünün olay yerinden uzaklaştığını gördüm. Olay yerinde bulunan bir motosikletli korna çalınca şahıs durdu" dedi.

ZELİHA GÜNEŞ'İN ANNESİ: TÜM TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK CEZA İÇİN HUKUKİ SÜRECİ BAŞLATTIK

Adalet istediğini belirten Zeliha Güneş'in annesi Gülsüm Güneş ise, "Ailemize, hayatımızın en kara gününü yaşatan sürücünün serbest bırakılması acımızı bir kat daha dağlamıştır. 23 yaşında, hayatının baharında gencecik bir fidan olan, güler yüzlü meleğim Zeliha'mızın umutlarını, hayallerini, geleceğini, hayatını yok eden bu kişinin tüm Türkiye'ye örnek olacak bir cezayı alması için hukuki süreci başlattık" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Üniversiteli Zeliha'nın feci sonu! Kazayla ilgili acı detayı arkadaşı söyledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Oğuz Özen: Yazık Allah rahmet eylesin inşallah, ne olursa olsun, sürücülerin emniyet şeridinden giden bisiklet ve benzeri araçlara azami dikkat etmesi gerekiyor, ve çok süratli gittiği için,hakimiyetini kaybetmiş en acısı salıverilmiş, bir an önce adalet yerini bulmalı ve bu şahıs gözaltına alınıp hapise girmelidir. 10 0 Yanıtla
  • Muzaffer Yağmahan: Almanya da bisiklet surucusune sehir icinde 1,5 sehir disinda 2 metreden fazla yaklasmak, yanindan hizli gecmek, tehlikeli sollamak vs vs yanlis. Tum Ehliyetler gozden gecirilmelidir. Daha cok bu haberleri duyariz. Adamin sucu da olmayabilir. Ama ortada ölüm var. Allah rahmet eylesin. 6 0 Yanıtla

Advertisement