Ankara Büyükşehir Belediyesi Anneler Günü'ne özel 'Kadın Emeği Pazarı' kurdu - Son Dakika
Güncel

Ankara Büyükşehir Belediyesi Anneler Günü'ne özel 'Kadın Emeği Pazarı' kurdu

Ankara Büyükşehir Belediyesi Anneler Günü\'ne özel \'Kadın Emeği Pazarı\' kurdu

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Anneler Günü'ne özel Batıkent Rekreasyon Alanı'nda 'Kadın Emeği Pazarı' kurdu. Pazarda kadınlar tarafından hazırlanan takı, toka, yiyecek ve içecekler satışa sunuldu. Pazar, Elvankent Kadın Lokali üyelerinin dans gösterisi ile açıldı ve 11-12 Mayıs tarihlerinde ziyaret edilebilecek.

11.05.2024 15:57  Güncelleme: 17:26

(ANKARA)- Ankara Büyükşehir Belediyesi, Anneler Günü'ne özel Batıkent Rekreasyon Alanı'nda 'Kadın Emeği Pazarı' kurdu. Pazar, 11-12 Mayıs günlerinde ziyaret edebilecek.

Batıkent Rekreasyon Alanı'nda kurulan "Anneler Günü Kadın Emeği Pazarı"nda kadınlar hazırladıkları takı, toka, yiyecek ve içecekleri satışa sundu. Pazar, Elvankent Kadın Lokali üyelerinin sergilediği dans gösterisi ile açıldı. Başkentlilerin yoğun ilgi gösterdiği pazardaki stantlar, 11-12 Mayıs'ta ziyaret edilebilecek.

"AMAÇ KADINLARA EKONOMİK DESTEK SAĞLAMAK"

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Kadın ve Aile Şube Müdürü Özlem Süreyya Karaman, Kadın Emeği Pazarı'na gösterilen yoğun ilgiden mutluluk duyduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Anneler Günü dolayısıyla kadınlarımızın yapmış olduğu el emeği ürünlerini bugün Batıkent'te sergilemiş bulunuyoruz. İçlerinde bize başvuran kadın kooperatifleri ve bireysel girişimci kadınlarımız bulunuyor. Burada amacımız biraz olsun el emeği yapan üyelerimize, kadınlarımıza ekonomik destek sağlamak. Vatandaşlarımıza da en azından Anneler Günü hediyelerini buradan almaları için bir fırsat tanımış oluyoruz."

Pazarda stant açan kadınlar, görüşlerini şu sözlerle dile getirdi:

-Selma Akdeniz: "Öncelikle Mansur Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Kadın emeğine değer verilmesi bizleri çok mutlu ediyor. Kadın emeğinin yüceltilmesi, emeğe değer verilmesi çok güzel bir şey teşekkür ediyorum."

-Nazlı Korkmaz: "Bugün stant açtım her şey gayet güzel çok hoşuma gitti. Ankara'ya 3 ay oldu geleli ve ilk defa katılıyorum böyle bir etkinliğe."

-Ayşen Üzüm: "Ben de çok memnun oldum çok güzel bir etkinlik oldu. Teşekkür ediyorum çünkü evde kendi yaptığım ürünleri sergileme fırsatım oldu."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ankara Büyükşehir Belediyesi Anneler Günü'ne özel 'Kadın Emeği Pazarı' kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement