Mazbata krizinde protestolar Hakkari'ye sıçradı! Sokaklar savaş alanına döndü, esnaf kepenk kapattı - Son Dakika
3.Sayfa

Mazbata krizinde protestolar Hakkari'ye sıçradı! Sokaklar savaş alanına döndü, esnaf kepenk kapattı

Yerel seçimde Van'da sandıktan zaferle çıkan DEM Partili Abdullah Zeydan yerine, Zeydan'ın rakibi AK Partili Abdulahat Arvas'a mazbata verilmesi ortalığı karıştırdı. Van'da başlayan protesto gösterileri Hakkari'ye de sıçradı. Yüksekova'da Van'daki mazbata krizine tepki olarak sokağa çıkan çok sayıda kişi polis engeliyle karşılaştı. Polisin müdahalesiyle ara sokaklara dağılan gruplar burada ateş yakarak sokakları savaş alanına çevirdi. Bölge esnafı ise olaylar nedeniyle kepenk kapattı.

02.04.2024 22:30  Güncelleme: 23:17

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Cengiz Topel Caddesi üzerinde bir araya gelen çok sayıda kişi, Van'da DEM Partili büyükşehir belediye başkan adayı Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının geri alınarak mazbatanın AK Partili Abdulahat Arvas'a verilmesini protesto etmek istedi.

POLİS GAZ BOMBASI VE TAZYİKLİ SU İLE MÜDAHALE ETTİ, ESNAF KEPENK KAPATTI

Eski Cezaevi Kavşağı'ndan Merkez İhsaniye Camii'ne kadar slogan atarak yürüyen gruba polis gaz bombası ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. Polisin müdahalesiyle ara sokaklara dağılan gruplar burada ateş yaktı. Çıkan gerginlik üzerine Cengiz Topel Caddesi üzerindeki esnaf kepenk kapattı.

Hakkari'de İzinsiz Yürüyüşe Polis Müdahalesi

NE OLDU?

31 Mart yerel seçiminde DEM Parti'den Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkı, Adalet Bakanlığı'nın itirazı üzerine geri alındı. Yüksek Seçim Kurulu ise DEM Partili Zeydan'ın yerine AK Parti adayı Abdulahat Arvas'ı belediye başkanı olarak belirledi ve mazbata verdi.

İşte Hakkari'deki protestolardan görüntüler:

Hakkari'de İzinsiz Yürüyüşe Polis Müdahalesi
Hakkari'de İzinsiz Yürüyüşe Polis Müdahalesi
Hakkari'de İzinsiz Yürüyüşe Polis Müdahalesi
Hakkari'de İzinsiz Yürüyüşe Polis Müdahalesi
Hakkari'de İzinsiz Yürüyüşe Polis Müdahalesi
Mazbata krizinde protestolar Hakkari\'ye sıçradı! Sokaklar savaş alanına döndü, esnaf kepenk kapattı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Mazbata krizinde protestolar Hakkari'ye sıçradı! Sokaklar savaş alanına döndü, esnaf kepenk kapattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Emrah Aytekin: Kararı alanların vicdanına bırakalım olanları ve olabilecek olanları… 17 31 Yanıtla
  • Desperado null: Doğu'da tüm esnaf kepenk kapatmalı bakalik nasil yasayacaklar orda 10 14 Yanıtla
  • Muş sevdalısı çirişli: demokrasi demokrasi demokrasi ya seçime almıyacaksın yada ali cengiz oyunları oynamayacaksın bende sevmiyorum hdp pkk zihniyetini ama halkın iradesi buysa sesini çıkarmıyacaksın kabul edeceksin 5 3 Yanıtla

Advertisement