İklimi Savunmak İçin Harekete Geçiyoruz - Son Dakika
Basın Bültenleri

İklimi Savunmak İçin Harekete Geçiyoruz

İklimi Savunmak İçin Harekete Geçiyoruz

Fosil yakıt bağımlılığımız sebebiyle sürekli daha fazla sera gazı salıyoruz.

08.07.2013 17:34

Fosil yakıt bağımlılığımız sebebiyle sürekli daha fazla sera gazı salıyoruz. Daha fazla sera gazı, daha fazla iklim değişikliği ve iklim felaketine sebep oluyor. Bizim fosil yakıt bağımlılığımız sebebiyle, sayısız hayvan ve bitki türü, su varlıkları ve ekosistemler geri dönüşü olmayan bir yok oluşla karşı karşıya kalıyor. Gezegendeki alarm zilleri, bize eğer hızla harekete geçmezsek çok yakın bir gelecekte, insan türünün bile uyum sağlayamayacağı iklim felaketlerinin yaşanacağının sinyallerini veriyor.

Birkaç hafta önce, nefesleriyle biz insanların değiştirdiği iklim sistemini düzenlemek için çalışan ağaçlarımız için Gezi Parkı'nda mücadeleye başladık. Bizler yaşam hakkına sahip çıkan her yaştan, her düşünceden insanlar olarak doğa için tek yürek olduk. Çünkü bu mücadeleyi kaybedersek geleceğimizi, doğamızı ve iklimimizi kaybedeceğimizi biliyorduk.

Şimdi ise mücadelemizi yerelden yükseltiyor ve dünyanın dört bir tarafındaki iklim hareketleri ile birleştirerek 29 Haziran'da yaşam hakkımızı savunmak için harekete geçiyoruz. Dünyanın eksenini değiştiriyoruz.

İklim değişikliğini durdurmak ve "başka bir dünya mümkün" demek için dünyanın altı kıtasındaki 140'tan fazla ülkeden gelen yüzlerce iklim aktivistiyle birlikte 29 Haziran'da Kadıköy'de olacağız. Onlara, İzmir, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Kırklareli, Yalova, Bursa, Malatya, Çanakkale, Ankara, Karaman, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak, Rize ve daha birçok yerden; kömüre, HES'lere ve nükleer santrallere, 3. köprüye, 3. havalimanına, endüstriyel tarıma ve sınai hayvan çiftliklerine karşı mücadele eden binlerce insan katılacak. Geleceğimize ve çocuklarımıza sahip çıkacağız. Omuz omuza yürüyüp başta kömür, HES'ler ve nükleer santraller olmak üzere iklim krizini derinleştiren enerji kaynaklarına "Hayır" diye bağıracağız. Tüm dünyada onlarca farklı şehirde destek eylemleri düzenlenecek. Birlikte ne istediğimizi haykıracağız. "%100 temiz ve yenilenebilir enerji, hemen, şimdi!"

Başka bir dünyanın mümkün olduğunu şenlikli bir şekilde göstermek için 29 Haziranda, saat 15: 00'da Kadıköy Haydarpaşa Numune Hastanesi önünde buluşalım.

Çağrıcı Kurumlar: 350.org, TEMA Vakfı, Greenpeace, Yeşil Düşünce Derneği, Açık Radyo, ÇEHAV, Toplum Gönüllüleri, Küresel Eylem Grubu, Bağımsız Hayvan Özgürlüğü Aktivistleri, Sokak Bizim Derneği, Gola Kültür Sanat ve Ekoloji Derneği, ÇEHAV, EuroSolar Türkiye, Fikir Sahibi Damaklar, Yuva Derneği ve Su Hakkı Kampanyası, Yeryüzü Derneği, EUROSOLAR Türkiye (Avrupa Yenilenebilir Enerji Birliği Türkiye Bölümü), KADOS (Kadıköyü Bilim Kültür ve Sanat Dostları Derneği )

İletişim:

350.org | Mahir Ilgaz | mahir@350.org | 0532 742 2469

Greenpeace| Pınar Aksoğan | pinar.aksogan@greenpeace.org | 0530 291 01 30

Küresel Eylem Grubu | Nuran Yüce | nuranyu@gmail.com | 0555 863 1636

TEMA Vakfı | Gökşen Şahin | goksen.sahin@tema.org.tr | 0535 439 2193

29 Haziran 2013, Cumartesi Programı

15: 00 - 15: 15 Haydarpaşa Numune Hastanesi önünde buluşma | Kadıköy 15: 15 - 16: 00 Haydarpaşa Numune Hastanesi önünden Kadıköy Meydana Yürüyüş

16: 00 - 19.30 Yerel hareket temsilcilerinin konuşmaları ve Luxus Konseri

Kaynak: KurumsalHaber.com

Son Dakika Basın Bültenleri İklimi Savunmak İçin Harekete Geçiyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement