Agit'in Bilgi İşlem Sistemine Korsan Saldırı - Son Dakika
Dünya

Agit'in Bilgi İşlem Sistemine Korsan Saldırı

Agit\'in Bilgi İşlem Sistemine Korsan Saldırı

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) internet korsanlarının organize bir saldırısına maruz kaldığı ortaya çıktı.

29.12.2016 11:22

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) internet korsanlarının organize bir saldırısına maruz kaldığı ortaya çıktı.

Fransız Le Monde gazetesi AGİT Sözcüsü Natacha Rajakovic'e dayandırdığı haberinde teşkilatın bilgi işlem sistemine yönelik 'büyük bir güvenlik tehdidi' olduğunu yazdı. Haberde, Sözcü Rayakovic'in söz konusu saldırıdan geçtiğimiz ekim ayında bilgi sahibi oldukları açıklamasına yer verildi.

Gazete ayrıca ismini açıklamayan Batılı bir istihbarat yetkilisinin korsan saldırıyı Fancy Bears adıyla bilinen Rus hacker grubunun düzenlediği yönündeki iddiasını paylaştı. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki başkanlık seçimini de aynı grubun hedef aldığı öne sürülmüştü.

AGİT yetkilileri ise saldırının ardında Rusların olduğu iddiasına ilişkin yorum yapmaktan kaçındı. Olayın AGİT'in Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki Ukrayna'nın doğusunda yürüttüğü gözlem misyonuyla bağlantılı olabileceği yorumları yapılıyor.

Auteur:

Tags: Gepost: 29 december 2016

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Agit'in Bilgi İşlem Sistemine Korsan Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement