İsrail'in Mescidi Aksa'ya yaptığı baskına Arap ülkeleri sessiz kalmadı - Son Dakika
Dünya

İsrail'in Mescidi Aksa'ya yaptığı baskına Arap ülkeleri sessiz kalmadı

Arap ülkeleri ve kurumları, İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskına tepki gösterdi. Suudi Arabistan, BAE, Ürdün ve KİK gibi ülkeler, İsrail makamlarını kınayarak uluslararası topluma çağrıda bulundu. Körfez İşbirliği Konseyi, 'acil müdahale' çağrısı yaptı.

22.05.2023 05:33  Güncelleme: 09:37

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, baskın kınanırken, bu sistematik eylemlerin tüm uluslararası norm ve anlaşmaların açıkça ihlal edilmesi ve dünya üzerindeki Müslümanların provoke edilmesi anlamına geldiği ifade edildi.

BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİN'DEN ÇAĞRI

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) de açıklamasında, İsrail makamlarını tansiyonu yükseltmemeye ve bölgeyi istikrarsızlığa sürükleyecek adımlar atmamaya çağırdı.

BASKININ YANSIMALARINI GÖRÜŞTÜ

Ürdün Dışişleri Bakanı ve işgal altındaki Kudüs'teki yasadışı İsrail politikalarına karşı koymak için uluslararası eylemden sorumlu Arap Bakanlar Komitesi Başkanı Eymen es-Safedi ise BAE, Cezayir, Suudi Arabistan, Filistin, Katar, Mısır ve Fas'taki mevkidaşlarını arayarak söz konusu baskının yansımalarını görüştü.

ACİL MÜDAHALE ÇAĞRISI YAPILDI

Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) de açıklamasında, baskını kınayarak, uluslararası topluma Mescid-i Aksa'ya yönelik bu ihlallerin engellenmesi için acil müdahale çağrısı yaptı.

İBADET ÖZGÜRLÜĞÜNÜN KISITLANMASI KABUL EDİLEMEZ

Arap Parlamentosunun açıklamasında baskın şiddetle kınandı ve Mescid-i Aksa'nın zamansal ve mekansal olarak bölünmesi ve Müslümanların ibadet özgürlüğünün kısıtlanmasının kabul edilemez olduğu ifade edildi. İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, dün sabah erken saatlerde, özel korumaları ve İsrail güçlerinin yoğun koruması altında Harem-i Şerif'e girmişti.

İsrail\'in Mescidi Aksa\'ya yaptığı baskına Arap ülkeleri sessiz kalmadı
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya İsrail'in Mescidi Aksa'ya yaptığı baskına Arap ülkeleri sessiz kalmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Necati Kaya: Bırakın bu ikiyuzlulugu. Orayi israile 1948 lerde satan kim,araplar, israille kesik iliskileri canlandiran kim karsilikli buyuk elci acanlar,ziyaretler, tabiiki araplar, 20 arap ulkesi bir araya gelemeyip israili ablukaya alamayanlar kim,korkanlar kim araplar. Sonrada ciyaklayanlar kim araplar. Kim takar sizi. 37 12 Yanıtla
    Alihaydar Yılmaz: Nekadar bilgisiz sin sen ya ulan istaili o topraklara sokak kim git onu öğren önce İngiltere mescidi aksa kimseye satılmamıştır güçlü güçsüzü olanı eziyor dünyanın gözü önünde senin gibi islam füşmanlarıda böyle yorum yapıyor işte. Malesef 11 3
  • UğuR DURAN: Araplar hepsi bir olsa, İsrail diye bir ülkeyi yarım günde haritadan silerler ama malesef onlar sadece kendileri ile savaşıyorlar. Ölende Tekbir getiriyor, öldürende... 29 5 Yanıtla
  • Abdullah Bayraktar: KATİL İSRAİL. 28 2 Yanıtla

Advertisement