Cnn Internatıonal: "Nato, Suriye-Türkiye Krizinde Sadece ?danışman'" - Son Dakika
Dünya

Cnn Internatıonal: "Nato, Suriye-Türkiye Krizinde Sadece ?danışman'"

Cnn Internatıonal: "Nato, Suriye-Türkiye Krizinde Sadece ?danışman\'"

Bir Türk uçağının Suriye tarafından düşürülmesi ile patlak veren krizde Türkiye'nin NATO'dan beklentileri ve NATO'nun yaklaşımı tartışılıyor.

26.06.2012 16:31

Bir Türk uçağının Suriye tarafından düşürülmesi ile patlak veren krizde Türkiye'nin NATO'dan beklentileri ve NATO'nun yaklaşımı tartışılıyor. CNN International'a konuşan kıdemlı bir ABD'li yönetici, Türkiye'nin talebi için "Yalnızca danışma, onlar da bundan fazlasını istemiyorlar" dedi.

NATO yetkililerine ulaşan CNN, Suriye ile Türkiye arasındaki düşürülen uçak üzerinden büyüyen gerginliğe NATO'nun müdahale edip etmeyeceğini sordu. CNN'den Elise Labott'a konuşan diplomatlar, 5. maddenin uygulanması için bunun iyi bir fırsat olduğunu ama Suriye ile savaşa niyetli olmadıkları için bunu düşünmediklerini açıkladılar,

ABHaber'e göre, diplomatlar, askeri bir müdahale için Kuzey Atlantik Konseyi'nin de onay vermesi ve hatta Konsey'in her üyesinin de olurunun alınması gerektiğini söylediler.

CNN'den Jill Dougherty'ye konuşan ve konunun hassasiyeti nedeniyle isminin açıklanmasını istemediği belirtilen kıdemlı bir ABD'li yönetici de, Türkiye'nin talebini de, "Yalnızca danışma, onlar da bundan fazlasını istemiyorlar" sözleriyle yorumladı. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Cnn Internatıonal: 'Nato, Suriye-Türkiye Krizinde Sadece ?danışman'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement