Cumhurbaşkanı Gül Türkmenistan'da - Son Dakika
Dünya

Cumhurbaşkanı Gül Türkmenistan'da

Cumhurbaşkanı Gül Türkmenistan\'da

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov'un davetlisi olarak Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'a geldi.

29.05.2013 21:06

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov'un davetlisi olarak Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'a geldi.

Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrunnisa Gül'ü havaalanında Türkmenistanlı yetkililer ve Türkmenistan ile Türk bayrakları taşıyan çocuklar karşıladı. Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrunnisa Gül ayrıca kendilerine çiçek veren ve ekmek ikram eden iki Türkmenistanlı çocukla yakından ilgilenerek resim çektirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov ile baş başa ve heyetler halinde yapacağı görüşmelerde ikili ilişkileri tüm boyutlarıyla değerlendirecek, bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında da görüş alışverişinde bulunacak. Gül ayrıca iki ülke arasındaki kapsamlı iş birliğinin daha da derinleştirilmesi hedefi doğrultusunda çok sayıda anlaşma imzalayacak.

CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN TÜRKMENİSTAN PROGRAMI

Cumhurbaşkanı Gül, Türkmenistan ziyareti kapsamında, Türkmenistan Devlet Nişanı'nın kendisine tevcihi münasebetiyle düzenlenecek törene, daha sonra da Türkmenistan İktisat ve Kamu Yönetimi Devlet Enstitüsü'nde tarafına Fahri Profesörlük unvanı verilmesi dolayısıyla gerçekleştirilecek törene katılacak. Gül, bu çerçevede söz konusu enstitünün öğrencilerine hitaben bir de konuşma yapacak.

Türkmenistan'da yerleşik Türk vatandaşlarıyla da bir araya gelecek olan Cumhurbaşkanı Gül ayrıca Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov ile birlikte Uluslararası Türkmen-Türk Üniversitesi'nin yeni kampüsünün temel atma törenine ve Atçılık Sporu Kompleksi'nde tertiplenecek gösterilere de katılacak.

Türkmenistan'a ziyaretinde Cumhurbaşkanı Gül'e, eşi Hayrunnisa Gül, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner Yıldız ile milletvekilleri, iş adamları ve üst düzey görevlilerden oluşan geniş bir heyet refakat ediyor. - AŞKABAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Cumhurbaşkanı Gül Türkmenistan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement