Esed rejiminden İsrail iddiası: Şam'a hava saldırısı düzenlediler - Son Dakika
Dünya

Esed rejiminden İsrail iddiası: Şam'a hava saldırısı düzenlediler

Esed rejiminden İsrail iddiası: Şam\'a hava saldırısı düzenlediler

Esed rejiminin haber ajansı SANA, İsrail uçaklarının Golan Tepeleri üzerinden Şam'ın güneyine saldırdığını öne sürdü. Askeri kaynağa dayandırılan haberde, "Hava savunma sistemleri füzelerin birçoğunu düşürdü" ifadelerine yer verildi.

20.07.2020 23:19  Güncelleme: 07:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşşar Esed rejimi, İsrail'e ait savaş uçaklarının, Suriye'nin başkenti Şam'a hava saldırısı düzenlediğini ileri sürdü.

Esed rejiminin haber ajansı SANA, İsrail uçaklarının, işgal altındaki Golan Tepeleri'ni kullanarak, Şam'ın güneyine saldırdığını iddia etti.

"SADECE MADDİ ZARAR OLUŞTU"

Askeri bir kaynağa dayandırılan haberde, "Hava savunma sistemlerimiz, düşman füzelerden birçoğunu düşürdü. Sadece maddi zarar oluştu." ifadesine yer verildi.

İSRAİL'DEN AÇIKLAMA YAPILMADI

Başkent Şam'ın güneyinde, rejim ordusunun yanı sıra İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun emrindeki terörist grupların da bulunduğu biliniyor. İsrail makamlarından, iddia edilen saldırıya ilişkin açıklama yapılmadı.

Esed rejimi, İsrail'in, 24 Haziran'da Hama'ya, 5 Mayıs'ta Halep'teki askeri noktalara, 31 Mart'ta Humus'un doğusuna, 20 Nisan'da yine aynı bölgedeki Palmira'ya (Tedmur), 27 Nisan'da başkent Şam yakınlarına ve son olarak 1 Mayıs'ta ülkenin güneyine saldırdığını öne sürmüştü.

İsrail, iç savaşın başladığı 2011'den bu yana Suriye'de zaman zaman İran destekli gruplara ve rejime ait askeri noktalara saldırılar düzenliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Esed rejiminden İsrail iddiası: Şam'a hava saldırısı düzenlediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Mustafa DÖNMEZ: Bizim Suriye de olmamımızın sebebi,İsrailin güçlü bir devlet olarak kalması değil,İsrail yayılmacılığının önlenmesidir.Çünkü asırlardırSuriye üzerinde emelleri olanlar Hafız esed rejimini Suriye'ye musllat edenler,Amerika,Rusya,Fransa 55 yıl önce Hafız Esad'ı destekleyerek iktidara ihtilalle taşıdılar.O gündür,bu gündür İsrail böğede gayet rahat ediyor,Suriyede İsrail istediği yeri bombalıyor Esed rejimi tarafından hiç bir karşılık görmüyor.Nerde ise 55 senedir bu böyle.Bir danışıklı döğüşle gizli gizli Ortadoğu da sinsi pilanlarını sürdürüyorlar.Esad rejimi ortadoğu'nun iğaline açılan kapısıdır.Maalesef Otadoğu Şiileri de bu yörede İsrailli güçler tarafından da kullanılmaktadır.Evet İran görünüşte İsraile karşı gibi gözükür ancak İsrailin hiç bir eylemine karşı fiili bir tepki vermezler.Gizli bir danışıklı döğüş içerisinde emellerini gerçekleştirmek için uğraş içindeler.Bu gerçekler çoğuzaman bilinmemektedir. 0 0 Yanıtla
  • TÜrk : Yav he he alan geniş kuru sıkı devam 0 0 Yanıtla
  • Emekli öğretmen: Bizim ülkemizin Suriye'de olma sebebi İsrail'in daha güçlü bir ülke olarak kalmasıdır. Suriye'deki savaştan önce İsrail le Suriye hergun savaşirdi ve İsrail'in gücünu etkilerdi. Suriyede savaş çıkartıldı en çok İsrail'in işine geldi. 0 0 Yanıtla
  • Esed değil ESAD: Bizim ülkemizin Suriye'de olma sebebi İsrail'in daha güçlü bir ülke olarak kalmasıdır. Suriye'deki savaştan önce İsrail le Suriye hergun savaşirdi ve İsrail'in gücünu etkilerdi. Suriyede savaş çıkartıldı en çok İsrail'in işine geldi. 0 0 Yanıtla

Advertisement