Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına engel olmak isteyen protestoculara polisten sert müdahale - Son Dakika
Dünya

Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına engel olmak isteyen protestoculara polisten sert müdahale

Hollanda'nın Arnhem kentinde aşırı sağcı Pegida hareketinin lideri Edwin Wagensveld, polis koruması eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı. Hollanda polisi, Wagensveld'e engel olmak isteyen ve çoğunluğu Türklerden oluşan protestoculara coplarla müdahale etti. Çıkan olaylarda Wagensveld başından yaralanırken, skandal eyleme engel olmak isteyen çok sayıda kişi yere yatırılıp ters kelepçe takılarak gözaltına alındı.

13.01.2024 20:38  Güncelleme: 21:29

Pegida hareketinin lideri Edwin Wagensveld polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı. Skandal eyleme tepki göstermek isteyen protestoculara Hollanda polisi çok sert müdahale etti.

HOLLANDA'DA AŞIRI SAĞCI LİDER KUR'AN-I KERİM YAKTI

Hollanda'nın Arnhem kentinde skandal bir eyleme imza atıldı. Irkçı ve aşırı sağcı Pegida hareketinin lideri Edwin Wagensveld, Gele Rijdersplein Meydanı'nda polis koruması eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı. Wagensveld'e engel olmak isteyen çoğunluğu Türk kalabalık bir grupla polis arasında arbede yaşandı.

Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına engel olmak isteyen protestoculara polisten sert müdahale

PROTESTOCULARA SERT MÜDAHALE

Hollanda polisinin protestoculara müdahalesi sert oldu. Polis, çok sayıda kişiyi yere yatırıp ters kelepçe takarak gözaltına aldı. Çıkan olaylarda Wagensveld de başından yaralandı.

Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına engel olmak isteyen protestoculara polisten sert müdahale

DAHA ÖNCE DE BENZER SKANDALA İMZA ATMIŞTI

Asıl mesleği silah tüccarlığı olan Wagensveld, daha önce de çok kez Kur'an-ı Kerim yakmıştı. Wagensveld, geçtiğimiz ağustos ayında Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yırtmıştı.

PEGİDA HAREKETİ

Pegida açılımı "Batının İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar" şeklinde olan Dresden kökenli Alman siyasi hareket. Alman hükûmetini hedef alan hareket Batı'nın İslamlaşmasına karşı çıkmak amacıyla 20 Ekim 2014 itibarıyla toplu gösteriler düzenlemeye başladı. 20 Ekim 2014'te ilk kurulduğunda 350 üyesi olan hareketin 12 Ocak 2015 itibarıyla 25.000 üyesi vardır.

Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına engel olmak isteyen protestoculara polisten sert müdahale

AVRUPA'DA KUR'AN-I KERİM'E YÖNELİK PROVOKASYONLAR

İsveç ve Danimarka'da son dönemde Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar yoğunlaşırken bu provokasyonlara izin verilmesi tepkiyle karşılanıyor. Danimarkalı aşırı sağcı politikacı ve Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan, 2022'de Paskalya tatili boyunca İsveç'in Malmö, Norköpin ve Jönköping kentleri ile başkent Stockholm'de Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonlarını sürdürmüştü. Paludan, 21 Ocak'ta Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği ve 27 Ocak'ta Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına engel olmak isteyen protestoculara polisten sert müdahale

Stockholm'de yine Salwan Momika, Kurban Bayramı'nın birinci gününe denk gelen 28 Haziran'da, Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i ateşe vermişti. Momika, 20 Temmuz'da da Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde, 31 Temmuz ve 14 Temmuz'da İsveç Parlamentosu önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i ve Irak bayrağını ayaklar altına almıştı. Momika, 24 Ağustos'ta da Stockholm Camisi önünde tekrar Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına engel olmak isteyen protestoculara polisten sert müdahale

Momika'nın 3 Eylül'de Malmö kentinde, polis korumasında Kur'an-ı Kerim yakması ve onu engellemeye çalışan 15 kişinin gözaltına alınması nedeniyle protestolar düzenlenmişti. İran asıllı Bahrami Marjan ise Stockholm'ün Angbybadet sahilinde 3 Ağustos'ta polis korumasında Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

Hollanda\'da Kur\'an-ı Kerim\'in yakılmasına engel olmak isteyen protestoculara polisten sert müdahale

Son Dakika Dünya Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına engel olmak isteyen protestoculara polisten sert müdahale - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • XYZ: Biz incil yaksak baskalarina ait dini ve milli degerleri aşağılamaktan hapis yatarız 47 13 Yanıtla
  • Gültekin Konukcu: İsviçre de yaktı NATO ya aldık ödül veriri gibi 27 3 Yanıtla
    Eren Türkmen: Nato babanın çiftliği değil sadece bi üyesin 4 0
  • günahkar kisi5: KUR'AN İ KERİMİ ANLAMAYAN İNSAN HERŞEYİ YAPAR.ALLAH BELASINI VERİR İSLAM DÜŞMANLARININ İNŞAALLAH 25 4 Yanıtla
  • ZEKİ: Bu özgürlük değil çok büyük bir nefrettir.Bu sömürgecilerede bu yakışır bunların eline fırsat geçse aynısını müslünlarada yapar 24 2 Yanıtla
  • Zeynep Zehra: ALLAH hepsine lanet etsin helak etsin 20 3 Yanıtla
  • Hakim ATMACA: Elimiz gitmez incili yakmaya ki yazıklar olsun o devlete o yöneticilere ki kitabımızı bu şeki aşağılıyolar bilmiyolarki kuranı Kerim sahipsiz değil dahada müslümanları birlik yaptıklarını 11 3 Yanıtla
  • Zeytin Burnu: Kuran yakan Müslümanlığa saygısı olamayan Avrupa devletlerinde ki gurbetçi kardeşlerime şu kurulu düzeninizi bırakın dininize saygisi olmayan gavur memleketinde yaşamayın gurbette kazandığınız para hepinize yeter ?? 2 1 Yanıtla
  • Mahmut Gün: Keskin nisancilar bu yakanları vurmalı bu kadar net 0 3 Yanıtla
  • Kamuran Sertkaya: yaksan ne olacak...istediğin kadar yak....o Kuran-i Kerim tüm insanlığın son kitabı.... 2 1 Yanıtla

Advertisement