İran, Pakistan'daki militan grubunu füzelerle vurdu - Son Dakika
Dünya

İran, Pakistan'daki militan grubunu füzelerle vurdu

İran Devrim Muhafızları, Irak ve Suriye'deki ABD üslerine çok sayıda füzeyle saldırmasından bir gün sonra bu kez de Pakistan'daki militan grubu Ceyş el Adl'ın iki üssünü füzelerle vurdu.

16.01.2024 21:13  Güncelleme: 21:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran, kendi topraklarında ve Pakistan'da faaliyet gösteren militan grubu Ceyş el Adl'ın üslerini hedef aldı. İran Devrim Muhafızları, Pakistan'daki iki üssü füze ve insansız hava araçlarıyla vurdu.

İran devlet medyasının bildirdiğine göre, İran Devrim Muhafızları, Irak ve Suriye'deki ABD hedeflerine füzelerle saldırmasından bir gün sonra bugün de Beluci militan grubu Ceyş el Adl'ın Pakistan'daki iki üssünü hedef aldı.

İran Devrim Muhafızları Pakistan'a füze fırlattı

İHA VE FÜZELERLE VURDULAR

İran devlet medyası ayrıntıya girmeden, "Bu üsler füzeler ve insansız hava araçları tarafından vuruldu ve yok edildi." açıklamasını yaparken söz konusu militan grup daha önce de Pakistan sınırındaki İran güvenlik güçlerine saldırılar düzenlemişti.

2 ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ, 3 ÇOCUK YARALI

Pakistan tarafından yapılan açıklamada, İran'ın düzenlediği hava saldırısında 2 çocuğun hayatını kaybettiği, 3 çocuğun da yaralandığı duyuruldu.

CEYŞ EL ADL ÖRGÜTÜ

İran'daki Sünni Beluçların haklarını koruduğunu iddia eden ve militan bir örgüt olan Ceyş el Adl, ağırlıklı olarak Sünni Beluçların yoğun olarak bulunduğu Pakistan'ın Belucistan eyaleti ve İran'ın Sistan ve Beluçistan ili sınırında faaliyet gösteriyor. 2012 yılında, Suriye İç Savaşı'nda İran'ın Esed'e verdiği desteğe karşı çıkmasıyla tanınan Selahaddin Faruki tarafından kurulan örgüt, İran'daki Sünni Beluçların haklarını savunduğunu söyleyerek İran hükümetine karşı silahlı mücadele yürütüyor.

İran Devrim Muhafızları Pakistan'a füze fırlattı

İRAN'IN ERBİL'E YÖNELİK BALİSTİK FÜZE SALDIRILARI

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Konseyinin açıklamasında, İran Devrim Muhafızları Ordusunun, Erbil'deki birçok sivil yerleşim birimine çok sayıda balistik füzelerle gerçekleştirdiği saldırılarda 4 sivilin hayatını kaybettiği, 6 kişinin de yaralandığı belirtilmişti.

İran Devrim Muhafızları Ordusundan yapılan açıklamada, Suriye topraklarındaki terör örgütü DEAŞ'a ait hedeflerin yanı sıra Erbil'de İsrail dış istihbarat teşkilatı Mossad'ın karargahının balistik füzelerle hedef alındığı bildirilmişti.

Açıklamada, İsrail'in, Devrim Muhafızları ve İran destekli milis grupların komutanlarının öldürülmesine karşı düzenlendiği kaydedilen saldırılarda, "İran'daki casusluk faaliyetlerinin ve terör eylemlerinin planlanmasının merkezi olan Mossad'ın Erbil'deki ana casusluk karargahlarından birinin imha edildiği" bilgisi verilmişti.

İran, Pakistan\'daki militan grubunu füzelerle vurdu
Abdullah Aydemir
Abdullah Aydemir
Sondakika.com - Dünya

Son Dakika Dünya İran, Pakistan'daki militan grubunu füzelerle vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Dunyagggaan Baranoglu: Dunyanin sonunu insanlar kendi getiriyor?? 121 2 Yanıtla
  • Coronaci : Pakistan nukleer guc bir dugmeyle bummmm 39 14 Yanıtla
    Selim Kayisi: Coronaci, iran da nükleer silah yok mu peki ? 1 1
  • Bayram : Iran hedef saptirma,ayni cesareti komutanlarini öldüren amerika ve israilede ypsana gönder bakalim amerikan gemilerine iki tane füze yada israile.. sende bizim gibi korkuyorsun ve hedef saptirmaya oynuyorsun. Bizde pkk yi koruyan silah veren ve üslerinde saklayan amerikayi degil daglari taslari bombalayip geliyoruz.. 26 2 Yanıtla
  • Serkan Basar: rahat olun bu sadece iranın abd ve israile verdiği küçük bir gözdağı :) 9 18 Yanıtla
    Hakim ATMACA: Aslında hepimiz bekliyoruz inşallah gaza gelir ABD ye saldırır bekliyoruz haydi BİSMİLLAH 1 3
  • Hakim ATMACA: işadamının evine havaya uçurup mossad karargahı diye hava atan iblisler Yüce yaradan sizleri paramparça etsin inşallah maçan yetiyomu İsrail’e ABD ye savaş açmak çakma müslümanlar HASAN VE HÜSEYİN Katileri ve yasını halen tutan yobazlar 4 3 Yanıtla
  • osman şahin: İran eli kanlı molla yönetimi dünyayı savaşa sürüklemekte 4 3 Yanıtla
  • Yusuf Gümüşsoy: İrandan bir halt olmaz, İSRAİL ve ABD orda yiyorsa onlarada sallasana 2 füze. 2 1 Yanıtla

Advertisement