Lübnan'daki Türk Askerlerine Protesto - Son Dakika
Dünya

Lübnan'daki Türk Askerlerine Protesto

Lübnan\'daki Türk Askerlerine Protesto

Suriye'de kaçırılan 9 Lübnanlı Şii rehinenin 30 kadar yakını, Lübnan'da görev yapan Türk askerlerini protesto etti.

05.11.2012 11:22  Güncelleme: 11:29

Geçen Mayıs ayında Suriye'de kaçırılan Lübnanlı Şii hacıların yakınları, Lübnan'ın güneyinde görev yapan Türk Birliği üssü dışında Türk hükümetine "çiçekli" protesto gösterisinde bulundu.

BM çerçevesinde Lübnan'ın güneyinde görev yapan Türk Birliği üssü önünde protesto gösterisi yapıldı. Daily Star gazetesine göre, geçen Mayıs ayında Suriye'de kaçırılan Lübnanlı Şii'lerin yakınları, üs önünde düzenlenen protestoda rehinlerin serbest bırakılmasını istedi.

Suriyeli isyancılarca 22 Mayıs'ta kaçırılan 11 Lübnanlının 2'si serbest bırakılırken 9'u hala rehin tutuluyor.

Habere göre 9 rehinenin, aralarında çocuk ve kadının da yer aldığı 30 kadar yakınının üs önünde yaptığı gösteride Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ankara'yı eleştiren pankartlar taşındı.

"LÜBNAN ORDUSU YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALDI"

Gazete, "Kaçırılan hacıların yakınları, Suriyeli isyancıların güçlü bir destekçisi olduğu için Türkiye'nin rehinelerin serbest bırakılması konusunda kilit bir rol oynayabileceğine inanıyorlar" ifadelerini kullandığı haberine şöyle devam etti:

"Rehine yakınlarının "barışçıl bir protesto' olarak nitelediği eylem sırasında Lübnan Ordusu'nun yoğun güvenlik önlemleri arasında her ailenin çocuklarının 265 Türk barış koruyucusuna birer kırmızı çiçek sunmak üzere Şaytiye köyündeki Türk üssüne girmelerine izin verildi. Her ailenin bir temsilcisine de, üs içine girme izni verildi ve temsilciler üst düzey subaylarca kabul edildi."

TÜRKİYE'NİN ÇABA GÖSTERMESİNİ İSTEDİLER

Gazete akrabalardan birinin, göstericilerin barış mesajını ileterek Türkiye'den diğer rehinelerin salıverilmesi için çaba göstermesini istediğini belirtirken barışçıl eylemlerin somut sonuç vermediğini savunan bir başkasının "Çiçek sunma gereğine ikna olmadım ancak akrabalar ısrar etti. Barışçıl davranmak bize bir şey sağlamadı, Türkiye rehinleri hemen serbest bırakmalı" sözlerine yer verdi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Lübnan'daki Türk Askerlerine Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement