Avrupa Parlamentosu, Rusya'nın Romanya'ya altınları iade etmesini istedi - Son Dakika
Dünya

Avrupa Parlamentosu, Rusya'nın Romanya'ya altınları iade etmesini istedi

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev, Avrupa Parlamentosu'nun Romanya tarafından I. Dünya Savaşı sırasında Moskova'ya gönderilen altın ve diğer değerli eşyaları Rusya'nın iade etmesine yönelik karara tepki gösterdi. Medvedev, ''Buna 'S. gidin' demek dışında söylenecek bir şey yok'' dedi.

16.03.2024 18:06  Güncelleme: 18:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Romanya'nın I. Dünya Savaşı sırasında Moskova'ya gönderdiği altın ve diğer değerli eşyaları geri alma talebine Rusya'dan sert yanıt geldi.

AVRUPA PARLEMANTOSU'NDAN ALTINLARIN ROMANYA'YA İADE EDİLMESİ KARARI

Avrupa Parlamentosu milletvekilleri perşembe günü, Rusya'nın I. Dünya Savaşı sırasında Moskova'ya gönderdiği altın ve diğer değerli eşyaları Romanya'ya iade etmesini öngören bağlayıcı olmayan bir kararı kabul etti.

MEDYEDEV'DEN KÜFÜRLÜ YANIT

AP'nin bu kararına Rusya'dan tepki gecikmedi. Sosyal medya platformu VK üzerinden paylaşımda bulunan Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev Avrupa Parlamentosu'nun kararını eleştirerek söz konusu talebi "küstahlık" olarak niteledi.

Medvedev, "AB, 300 milyar dolar değerinde Rus varlığını çaldı. Şimdi de Rusya'nın Romanya'ya altınları iade etmesini istiyor. Buna 'S. gidin' demek dışında söylenecek bir şey yok" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise yaptığı açıklamada, Sovyetler Birliği'nin 1935'te söz konusu altınların bir kısmını Romanya'ya iade ettiğini savundu.

Romanya, I. Dünya Savaşı'nda emanet ettiği altınlarını geri istedi, Rusya'dan küfürlü yanıt geldi
Dmitri Medvedev (solda)

NE OLMUŞTU?

Birinci Dünya Savaşı sırasında Romanya Krallığı, mücevherler ve sanat eserleri gibi kültürel hazinelerle birlikte 91.5 ton altın sikke ve külçeyi demiryoluyla Moskova'ya göndermişti. Romanya savaşta Almanya, Avusturya- Macaristan ve Osmanlı Devleti'ne karşı Rusya, İngiltere ve Fransa'nın yanında yer almıştı.

BOLŞEVİKLER, 1917'DE İKTİDARI ELE GEÇİRİNCE ALTINLARA EL KOYDU

Bolşeviklerin 1917'de Rusya'da iktidarı ele geçirmesinin ardından altınlara el konulmuş, daha sonraki yıllarda Romanya'nın altını geri alma çabaları sonuçsuz kalmıştı.

Avrupa Parlamentosu, Rusya\'nın Romanya\'ya altınları iade etmesini istedi

Son Dakika Dünya Avrupa Parlamentosu, Rusya'nın Romanya'ya altınları iade etmesini istedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • Eski Tüfek.: Yürü be Medyedev.....hakettikleri cevap tam da bu..:) 105 10 Yanıtla
  • Serdar Ozen: Harbi adammıs tebrikler 53 8 Yanıtla
  • Kemal: :))) 36 4 Yanıtla
  • cemal aslan: Önce dışarlar, sonra menfaatlerine el koyarlar, daha sonra tahrik ederler. Sonunda savaştırırlar. Ukrayna daki Amerikan oyununun aynısı. 26 2 Yanıtla
  • Mahmut Gün: Ege bolgesinden çalınan Yunanistana götürülen sadece hayvanlarin o günkü değerini odese Yunanistan batar Türkiye'den Amerika'ya giden Ermenilerin kaçırdığı altınlar geri iade edilsin 20 1 Yanıtla
  • Hakan Uzuner: Bu devletler onu bunu sömürerek, çalarak çırparak bu hale geldiler. Yoksa çok çalışkan ve zeki oldukları için değil. Şimdi kaynaklar tükeniyor. Bakalım ne yapacaklar. 16 3 Yanıtla
  • Osman nuri Öner: Şu büyük şeytan Amerikanın tüm dünyadan çaldıklarını ve zorla gasp ettiklerinin tahsilâtı yönünde de adım atmanı bekliyoruz avrupa birliği. 6 0 Yanıtla
  • Mustafa Özcan: Sanki Erdoğan konuşuyor sandım. Böyle yiğit söz söyleyebilen başka delikanlı varmış. 1 1 Yanıtla

Advertisement