Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken Rus halkı internette en fazla hangi terimi aradı? - Son Dakika
Dünya

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken Rus halkı internette en fazla hangi terimi aradı?

Rusya'nın yerli arama motoru Yandex'e yansıyan istatistiklere göre Rus halkı, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden bu yana internette en çok "Şoygu nerede?" ifadesini arattı. İkinci sırada ekonomik yaptırımlar sonrası artışa geçen "Şeker nerede satılıyor?" ve "Dolar nereden alınıyor?" ifadeleri izledi.

28.03.2022 09:34  Güncelleme: 10:45

Rusya- Ukrayna arasında yaşanan savaşta 33. güne girildi. İki ülke arasında devam eden müzakerelerin bir sonraki turunun 28-30 Mart tarihlerinde yüz yüze olarak Türkiye'de yapılacağı duyuruldu. Rusya'nın Ukrayna'nın Çernobil bölgesine gerçekleştirdiği saldırıların ardından bölgedeki radyasyon seviyesinde artış gözlemlendiği ifade edildi. Bu gelişmeler yaşanırken, sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, Rus halkının internette en fazla hangi terimleri arattığı ortaya çıktı.

EN FAZLA ARATILAN TERİM: ŞOYGU NEREDE?

Rusya'nın kendi arama motoru olan Yandex'e yansıyan istatistiklere göre savaşın başlamasından bu yana en fazla "Şoygu nerede" ifadesi aratıldı. İşgal sonrası tüm dünyadan soyutlanan ve ağır ekonomik yaptırımlara maruz kalan Rusya'da en fazla aratılan 2. terim ise "Şeker nerede satılıyor?" olurken bu ifadeyi "Dolar nereden alınıyor?" takip etti.

Rus halkının Ukrayna işgalinde internette en fazla arattığı terim 'Şoygu nerede?' oldu

VLADİMİR PUTİN LİSTEDE KENDİNE YER BULAMADI

Yandex'in istatistiklerine göre, Rus halkı savaşın ilerleyişi ve askerlerinin durumunu da merak ediyor. Paylaşılan verilere göre "Rus ordusu şimdi Ukrayna'nın neresinde?" ifadesi 4. sırada yer alırken, "Zelenski nerede?" ifadesi 5. sırada yer aldı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in en çok aratılanlar listesine girememesi ise dikkat çekti.

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken Rus halkı internette en fazla hangi terimi aradı?

Son Dakika Dünya Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken Rus halkı internette en fazla hangi terimi aradı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement