Sarkozy'den "Jet" Ziyaret - Son Dakika
Dünya

Sarkozy'den "Jet" Ziyaret

Sarkozy\'den "Jet" Ziyaret

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, 25 Şubat'ta Türkiye'ye "Jet" Bir Ziyaret Gerçekleşecek.

15.02.2011 13:20

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin 25 Şubat'ta gerçekleşecek Türkiye ziyareti, Ankara'nın daha uzun ziyaret arzusuna rağmen sadece 5-6 saat sürecek Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, 25 Şubat'ta Türkiye'ye "jet" bir ziyaret gerçekleşecek. Ankara'nın daha uzun ziyaret arzusuna rağmen, Sarkozy, Türkiye'de sadece 5-6 saat kalacak. G-20 Dönem Başkanlığı çerçevesinde bir çalışma ziyareti olacağı için Sarkozy'e eşi Carla Bruni'nin eşlik etmeyeceği bildirildi.

Nicolas Sarkozy, 25 Şubat'ta Türkiye'ye, sadece Ankara'yı kapsayan, 5-6 saat süren bir çalışma ziyareti gerçekleştirecek. Ziyaret, Fransa'nın, Türkiye'nin de yer aldığı, G-20 Dönem Başkanlığı çerçevesinde yapılacak. Sarkozy, G-20 Dönem Başkanı olarak üye ülkelere ziyaretlerde bulunuyor.

Bu arada, bir çalışma ziyareti olacağı için Sarkozy'e eşi Carla Bruni'nin eşlik etmeyeceği de belirtiliyor. Üst düzey bir Türk diplomatı, "Daha uzun süren bir ziyareti arzu etmiş ve bunu Fransa ile görüşmüştük ancak daha kısa bir ziyaret istediler" dedi. Öte yandan, ziyaretin ana gündem maddesinin G-20 olduğu kaydediliyor. Ancak görüşmeler sırasında başka konuların da ele alınacağı, bu çerçevede ikili ilişkiler ve Türkiye'nin AB sürecine değinilmesi beklendiği kaydediliyor.

-CLİNTON'UN ZİYARETİ-

ABD'nin Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un ertelenen Türkiye ziyareti için henüz yeni bir tarih belirlenmedi. Türk diplomatı, "ABD ile ziyaret üzerinde çalışıyoruz. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmek istiyor. Bu nedenle tarih belirlenmesinde zorluklar var. Clinton'un yeniden bölgede olabileceği zamanını bekliyoruz" şeklinde konuştu. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Sarkozy'den 'Jet' Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement