Son Dakika: Yunanistan'da 6,2 büyüklüğünde deprem - Son Dakika
Dünya

Son Dakika: Yunanistan'da 6,2 büyüklüğünde deprem

Son dakika: AFAD'ın aktardığı verilere göre, merkezi Yunanistan'ın Larissa kenti yakınları olan 6,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yunan televizyonu 1 kişinin göçük altında kaldığını bildirdi.

03.03.2021 13:34  Güncelleme: 15:37

AFAD, Yunanistan'da 6.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini, 3 kilometre derinlikteki sarsıntının 13.16'da gerçekleştiğini duyurdu.

Son Dakika: Yunanistan'da 6,2 büyüklüğünde deprem

ARTÇI SARSINTILAR YAŞANDI

Larissa'nın 24 kilometre kuzeybatısında meydana gelen depremin ardından, 4.6 büyüklüğünde artçı deprem oldu. Sarsıntı, Atina'da ve Batı Yunanistan'ın diğer bölgelerinde de hissedildi.

1 KİŞİ GÖÇÜK ALTINDA KALDI

Öte yandan Atina Yer Bilimleri Enstitüsü depremin büyüklüğünü 5,9 olarak kayıtlara geçti. Depremde 3 kişinin yaralandığı belirtilirken, Elassona'ya bağlı Mesochori yerleşim biriminde bir evin yıkılması sonucu bir kişinin de göçük altında kaldığı aktarıldı.

Son Dakika: Yunanistan'da 6,2 büyüklüğünde deprem

VATANDAŞLAR EVLERİNE GİRMEMELERİ YÖNÜNDE UYARILDI

Yunan yetkililer yaptıkları açıklamalarda vatandaşları belirli bir süre evlerine girmemeleri yönünde uyardı. Bu depremin adalar dışında, Yunanistan karasındaki en büyük depremlerden biri olduğu da belirtildi.

Son Dakika: Yunanistan'da 6,2 büyüklüğünde deprem

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU'NDAN GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu depremin hemen ardından Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'a telefon etti. Geçmiş olsun dileklerini ileten Çavuşoğlu, Türkiye'nin her zaman yardıma hazır olduğunu vurguladı.

Son Dakika: Yunanistan'da 6,2 büyüklüğünde deprem

DEPREM BEKLEDİKLERİNİ SÖYLEMİŞLERDİ

İzmir Seferihisar'da meydana gelen şiddetli deprem nedeniyle Yunanistan'ın Samos Adası'nda binalar hasar görürken, Yunanistan Jeoloji Enstitüsü Müdürü Akis Tselentis, "6.2 büyüklüğünde artçı sarsıntılar bekliyoruz" uyarısında bulunmuştu.

Son Dakika: Yunanistan\'da 6,2 büyüklüğünde deprem

Son Dakika Dünya Son Dakika: Yunanistan'da 6,2 büyüklüğünde deprem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement