Türkiye'nin İtalya ve İspanya'ya yolladığı yardım sandıklarında Mevlana'nın sözü yer aldı - Son Dakika
Dünya

Türkiye'nin İtalya ve İspanya'ya yolladığı yardım sandıklarında Mevlana'nın sözü yer aldı

Avrupa'da koronavirüsün merkezi konumuna gelen İtalya ve İspanya'ya yardım götürmek için Ankara'dan havalanan uçakların içindeki yardım sandıklarının üzerinde Mevlana'nın "Ümitsizliğin ardında nice ümitler var. Karanlığın ardında nice güneşler var" sözü yazdı.

01.04.2020 09:28  Güncelleme: 10:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadeleye destek amacıyla İspanya ve İtalya'ya tıbbi yardım malzemesi gönderdi. Yardım sandıklarının üzerinde ise Mevlana'nın "Ümitsizliğin ardında nice ümitler var. Karanlığın ardında nice güneşler var" sözü yazdı.

TÜRKİYE'DEN İTALYA VE İSPANYA'YA YARDIM ELİ

Dünyada Kovid-19'dan en fazla etkilenen ülkelerden olan ve aynı zamanda salgının Avrupa'daki merkez üssü haline gelen İspanya ve İtalya'ya Türkiye'den yardım eli uzandı.

Türkiye'nin İtalya ve İspanya'ya yolladığı yardım sandıklarında Mevlana'nın sözü yer aldı

ASKERİ TESİSLERDE ÜRETİLEN MALZEMELER GÖNDERİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) bünyesindeki askeri fabrikalarda, dikimevleri ile Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumunda, yerli ve milli imkanlarla üretilen, koruyucu önlem sağlayan maske ve kıyafet, antibakteriyel sıvı gibi binlerce tıbbi yardım malzemesi Etimesgut Askeri Havaalanı'nda askeri kargo uçağına yüklendi.

Türkiye'nin İtalya ve İspanya'ya yolladığı yardım sandıklarında Mevlana'nın sözü yer aldı

YARDIM SANDIKLARINDA MEVLANA'NIN SÖZÜ VAR

Gönderilen malzemelerin yer aldığı sandıkların üzerinde İtalyanca ve İspanyolca, Mevlana'nın "Ümitsizliğin ardında nice ümitler var. Karanlığın ardında nice güneşler var." sözü ve "Türkiye'den İspanyol halkına sevgilerle" ifadesi yer aldı.
Türkiye'nin gönderdiği yardımları taşıyan uçak, Ankara'dan ilk olarak İspanya'ya hareket etti. Uçak oradan da İtalya'ya gidecek.

Türkiye'nin İtalya ve İspanya'ya yolladığı yardım sandıklarında Mevlana'nın sözü yer aldı

İTALYA VE İSPANYA'DA SON DURUM

Çin'de çıkan salgının en çok etkilediği ülke olan İtalya'da koronavirüse yakalanan hasta sayısı 105 bin 792 oldu. İtalya'da hayatını kaybeden hasta sayısı ise 12 bin 428. İtalya'nın ardından en çok etkilenen Avrupa ülkesi olan İspanya'da 95 bin 923 koronavirüs vakası görülürken 8 bin 464 kişi hayatını kaybetti.

Türkiye\'nin İtalya ve İspanya\'ya yolladığı yardım sandıklarında Mevlana\'nın sözü yer aldı
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Türkiye'nin İtalya ve İspanya'ya yolladığı yardım sandıklarında Mevlana'nın sözü yer aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (45)

  • Oguz : İnanılır gibi deyil bunlar kafayı yemiş kendi halkından yardım dileniyor başka ülkelere yardım ediyor 25 55 Yanıtla
    halil erdemir: oğuz cömertlik nedir biliyormusun sana lazım olanı başka kardeşine vermendir. Allah cömerti cehenneme koymaz ama senin kafan unu alacak kapasitede deyil ki böyle zırvalamışsın 14 4 halil erdemir: oğuz insanlık böyle birşey benden alır sana senden alır ona ondanalır buna bundan alır şuna şundan alır ele elden alır dile dilden alr yadele.buda imanın gereğidir çünkü biz müslümanız.sana tavsiyem HZ.Ömerin hayatını yaşantısını bir zahmet oku HZ. Peygamberimiz SAVS. hayatını bir okuuuuuuuuuuuu ALLAH aşkına dünyada 1 milyon evin olsa sadece birinde yaşayabilirsin 12 4 Caner: Oguz bey şuan youn hastalarimiza çinin yolladigi ilaçlari kullaniyoruz çin bu ilaci abd ye vermedi biz yardim yolladigimiz icin bize yolladi ! 14 2 Mt: Sukur et adamlar bixden cok cok daha zor durumda 13 2 Kor Ona: halil erdemir, naptın, sen bagışladın mı 6 maaş? 5 5 Kor Ona: halil erdemir, birin de oturur geri kalanları kiraya veririm. 0 2
  • Kor Ona: Mevlana kim? Tanınmış biri mi? 4 28 Yanıtla
  • Boz Ayı: Bahar ve yaz aylarında virüs daha çok yayılacak. Sivrisinekler ve karasinekler potansiyel taşıyıcı olacaklar. 3 19 Yanıtla
    Ali: Sen de oynarsın o zaman. 13 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement