4. İstanbul Finans Zirvesi Başladı - Son Dakika
Ekonomi

4. İstanbul Finans Zirvesi Başladı

4. İstanbul Finans Zirvesi Başladı

İstanbul Finans Zirvesi küresel finansın liderlerini İstanbul'da buluşturdu.

18.09.2013 10:55  Güncelleme: 10:59

İstanbul Finans Zirvesi (IFS) küresel finansın liderlerini İstanbul'da bir araya getirdi.

Anadolu Ajansı'nın (AA) resmi iletişim sponsoru olduğu ve "Kalıcı Büyümenin Finansmanı" temasının işlendiği 4. İstanbul Finans Zirvesi'ni, Borsa İstanbul, Halkbank, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Şekerbank da çeşitli sponsorluklarla destekliyor.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan IFS Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Yülek, her senenin temasını önceden belirlediklerini belirterek, şu andaki duruma bakıldığında, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) son bir iki ayda geliştirdiği kararın bütün dünya gündemini işgal ettiğini kaydetti.

Yülek, gelinen noktada gelişmekte olan piyasaların verdiği aşırı tepkinin bu ülkelerde hem varlık piyasalarında hem de para tarafında önemli değişikliklere sebep olduğunu aktararak, "Aşırı likiditeyi kıstığı zaman gelişmekte olan ülkelerde bu kadar dalgalanma oluyorsa, acaba Fed dünya merkez bankası haline mi geliyor? diye soruyoruz..." dedi.

Tüm dünyada sorulan bir başka sorunun da "Gelişmekte olan ülkeler kendi para politikalarını çizebilecek bağımsızlığa sahipler mi?" olduğunu dile getiren Yülek, böyle bir arka planda bu sene büyümenin konuşulacağını ve son durumun da özellikle Merkez Bankaları oturumunda gündeme alınacağını aktardı.

Yülek, bu sene zirvenin vicdanı rolünü İngiltere eski Uluslararası Kalkınmadan Sorumlu Bakan ve Adalet Bakanlığı da yapmış Shahid Rafique Malik'in alacağını söyleyerek, Merkez Bankaları oturumunda bu sene kalıcı büyümenin finansmanı teması altında finansal istikrar, para politikaları ve bununla birlikte büyümenin konuşulacağını ifade etti.

Yülek, yine geçen senelerde başlatılan ve devam edilen kalkınma ve alt yapı finansmanı oturumunda, bu sene hem uluslararası kalkınma finansmanı kurumları üst düzey yöneticilerinin, hem de özel finansman kurumları üst düzey yöneticilerinin olacağı bilgisini vererek, bundan hemen sonra finans merkezlerinin konuşulacağını anlattı.

Bugünün son oturumunda dünya gündeminde siyasi sebeplerle olan Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi'nin olduğunu bildiren Yülek, zirvenin ikinci gününün daha çok sermaye piyasaları ile alakalı olduğunu sözlerine ekledi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 4. İstanbul Finans Zirvesi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement