Anadolu Ajansı'ndan Ekonomi Hamlesi - Son Dakika
Ekonomi

Anadolu Ajansı'ndan Ekonomi Hamlesi

Anadolu Ajansı\'ndan Ekonomi Hamlesi

Anadolu Ajansı 100'üncü yıl vizyonu doğrultusundaki atılımlarını sürdürmeye devam ediyor.

10.09.2012 15:18

Finans gündeminin nabzının atacağı ''AA Finans Masası''nın ilk konuğu olan SPK Başkanı Akgiray, ''Destek vermeye her zaman hazırız'' dedi.

"100. Yıl Vizyonu" doğrultusunda geçtiğimiz aylarda aafinans.com ile finans haberciliğine adım atan Anadolu Ajansı, ekonomiye yön veren isimleri, piyasa profesyonellerini İstanbul'da editör toplantılarında ağırlamaya başladı.

Finans Masası Editör Toplantıları'nın ilki, SPK Başkanı Vedat Akgiray'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Akgiray'ın açıklamaları sürerken, Ankara'da gündem toplantısını AA Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Öztürk başkanlığında yapan AA Editör Masası da yayına bağlandı.

Kemal Öztürk, Finans Masası'nın ilk konuğu olan Akgiray'a ''hoş geldiniz'' diyerek, AA'nın 100. Yıl Vizyonu ve hedefleri hakkına bilgi verdi.

Anadolu Ajansı'nın bir savaşının ortasında, Anadolu'nun sesini dünyaya duyurmak için kurulduğunu belirten Öztürk, şimdi dünyada adeta ekonomik savaş varken, Türkiye'nin sesini dünyaya duyuracak bir ajans bulunmadığını söyledi. ''Bu nedenle 8 yıllık proje hazırladık. (Türkiye'nin sesini dünyaya duyurma vakti geldi) dedik'' diyen Öztürk, 11 dilde yayın kararı aldıklarını anlattı.

Şu an 5 dilde yayın yapıldığı belirten Öztürk, ileride finans haberlerinin de Türkçe dışında yayına verileceğini söyledi.

Öztürk, ''Finans Masası'nın ilk konuğu sizin olmanız da mutluluk verici. Uğurlu bir kişisiniz'' dedi.

ÇOK BAŞARILI OLACAK

AA Finans Masası'na destek vermeye her zaman hazır olduklarını ifade eden Akgiray, ''Finans masasının çok başarılı olacağını düşünüyor ve inanıyorum'' dedi.

Akgiray, "Yakaladığımız siyasi ve ekonomik istikrar uzun zamandır görmediğimiz şeyler'' şeklinde konuştu. ''Borçlanarak zengin olunmaz, tasarruf ve yatırım yaparak zengin olunur'' diyen Akgiray'ın açıklamaları, aafinans.com'dan canlı olarak yayınlandı.

AA Finans Editörlüğü tarafından belli aralıklarla organize edilecek toplantılar, önümüzdeki günlerde finans piyasasının etkin isimlerinin yanı sıra, iş dünyasından önemli temsilcileri de ağırlayacak.

Anadolu Ajansı'nın 100. yıl hedefleri kapsamında başlattığı projelerin başında gelen ''AA Finans Haberleri Terminali'' geçtiğimiz aylarda yayına başlamıştı. Finans dünyasının yeni mecrası olarak tasarlanan terminalde, yurt içi ve yurt dışı veri akışının yanı sıra, haberler ve uzman yorumları da yer alıyor.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Anadolu Ajansı'ndan Ekonomi Hamlesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement