Gaziantep'te makarnalık sert buğday ekimi başladı - Son Dakika
Ekonomi

Gaziantep'te makarnalık sert buğday ekimi başladı

Gaziantep\'te makarnalık sert buğday ekimi başladı

Gaziantep'in en önemli tarımsal üretim merkezi konumunda bulunan Araban Ovasındaki 120 bin dekar alanda makarnalık sert buğday ekimine başlandı.

16.11.2020 10:18  Güncelleme: 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'in en önemli tarımsal üretim merkezi konumunda bulunan Araban Ovasındaki 120 bin dekar alanda makarnalık sert buğday ekimine başlandı.

Araban Ziraat Odası Başkanı Hasan Altun, gazetecilere, Türkiye'nin ve dünyanın en kaliteli makarnalık sert buğdayının Araban Ovasında yetiştiğini söyledi.

Bu yüzden ilçede üretilen makarna buğdayına yoğun talep olduğunu ifade eden Altun, "Arabanlı çiftçilerimiz, makarnalık sert buğdayın ekimini yapmak için planladıkları araziyi pamuk, buğday, arpa, mısır ve nohut hasadının ardından üç defa sürdü ve toprağı dinlenmeye bıraktı. Bu yöntemle daha kaliteli ve verimli ürün elde edebiliyoruz." dedi.

Normal şartlarda geçen ay gerçekleştirilecek ekimin, yağışların geç gelmesi nedeniyle bugünlere ötelendiğini aktaran Altun, şöyle konuştu:

"Kış mevsiminde yağmur yağışları olduğu sürece sulama yapmıyoruz. Yağmurun yağmadığı kış mevsiminin kurak geçtiği zamanlarda ise daha önceden sondaj yoluyla çıkartılan su kuyularında sert buğdayın çimlenmesini sağlıyoruz. Araban Ovası'nın verimli toprağında yetişen ve dünya genelinde ün yapmış makarnalık sert buğday yetiştiren çiftçilerimiz hasat döneminde dönüm başına 600 kilogram ve üzeri verim alıyor. Arabanlı tecrübeli çiftçilerimiz kaliteli ürün ve yüksek rekolte verim alarak Türkiye, bölge ve ilçe ekonomisine önemli katkı sağlıyor. Bu yıl Araban Ovası'nda yaklaşık 120 bin dönüm civarında alanda Allah'ın izniyle makarnalık sert buğday ekimine başlandı."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Gaziantep'te makarnalık sert buğday ekimi başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement